Даниил Медведев продължи с победната си серия в последния близо

...
Даниил Медведев продължи с победната си серия в последния близо
Коментари Харесай

Медведев – Тиафо е първият 1/2-финал на Индиан Уелс при мъжете

Даниил Медведев продължи с победната си серия в последния близо месец, откакто записа 18-и пореден триумф в Тура, надигравайки Алехандро Давидович Фокина в четвъртфиналите на Мастърса в Индиан Уелс с 6-3, 7-5 за към един час и 45 минути игра .

Руснакът, пети в схемата, е насочен към четвърта поредна купа, откакто към този момент победи в Ротердам, Доха и Дубай. В откриващия сет той се нуждаеше от единствено един пробив, с цел да поведе в резултата. Втората част бе по-оспорвана, като и двамата имаха точки за пробив, само че в последна сметка Медведев, който изпита проблеми с глезена си по време на предходния маратонски мач с Александър Зверев, дочака своя момент и след брейк в 11-ия гейм, сервира сполучливо за успеха. Медведев избави и шестте точки за пробив пред Давидович Фокина, като приключи с 24 уинъра и 12 непредизвикани неточности.
Даниил Медведев.
В спор за място на финала той ще играе с представителя на домакините Франсис Тиафо, който откри място в първи 1/2-финал на шампионат от сериите Мастърс 1000, откакто преодоля някогашния първенец от конкуренцията Камерън Нори с 6-4, 6-4 .

Тиафо поведе в сетовете след един осъществен пробив в първия сет, а във втория играта бе доста непостоянна. Двамата си размениха по един брейк на стартта на частта, а по-късно американецът дръпна с 5-2 гейма след нови два пробива. Сервирайки за мача обаче той се пропука, а Нори понижи на 4-5, само че за повече нямаше сили и по този начин американският му съперник продължи към последните четири. Медведев и Тиафо имат четири мача между тях, и четирите извоювани от руснака, последният от които на Мастърса в Маями през 2021.

Другият полуфинал ще бъде избран от мачовете сред Карлос Алкарас – Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц – Яник Синер.

При дамите, Арина Сабаленка доближи полуфиналите на мощния шампионат в Индиан Уелс, Съединени американски щати, откакто даде единствено четири гейма на Коко Гоф за крайното 6-4, 6-0 за към час игра .

Втората в международната класация и настояща шампионка на Аустрелиън Оупън започва чудесно срещата с представителката на домакините, като направи пробив в откриващия й сервис гейм. Гоф имаше усложнения в играта и трябваше да отразява още две точки за пробив, в това число сетбол. В последна сметка тя се оправи, само че при втората опция на Сабаленка за затваряне на частта, нямаше какво да направи и сетът отиде на сметката на беларускинята. Във втората част на корта имаше единствено една тенисистка и това бе Сабаленка, която безусловно не даде късмет на 19-годишната американка, като й върза „ геврек “.

В спор за място на финала тя ще се изправи против миналогодишната финалистка Мария Сакари. Поставената под номер 7 гъркиня завоюва тежък мач с Петра Квитова след поврат с 4-6, 7-5, 6-1 за близо два часа и 20 минути игра .
Арина Сабаленка (л) и Коко Гоф (д).
Чехкинята поведе в сетовете, откакто осъществя един пробив повече от съперничката в първия сет. Във втория тя дръпна с ранен пробив, само че позволи връщането му в средата на частта, а по-късно гръцката тенисистка направи още един, с цел да вкара конфликта в трети финален сет. В него Сакари бе безапелационна и след два пробива се класира за втори следващ полуфинал в калифорнийската пустиня.

Другият мач от последните четири при дамите ще бъде избран от срещите на международната номер 1 и настояща шампионка Ига Швьонтек със Сорана Кърстя и финалистката от Аустрелиън Оупън Елена Рибакина с Каролина Мухова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР