Даниил Медведев определи климатичните условия в Сидни като мъчение. Световният

...
Даниил Медведев определи климатичните условия в Сидни като мъчение. Световният
Коментари Харесай

Медведев: Мъчение е да играем в тези условия

Даниил Медведев дефинира климатичните условия в Сидни като " изтезание ". Световният №2 загуби мача си на сингъл против Юго Умбер, само че все пак Русия стартира сполучливо отбраната на купата в ATP Cup. На конференцията след дуела първенецът на US Open разяснява представянето на " Сборная " и разкри какъв брой мъчно му е било да играе и на двойки, откакто очевидно изпитваше физически дискомфорт след конфликта с Умбер.

" Днес изпитах много разнородни страсти. Без подозрение конфликтът с Франция е в Топ 5 от началото на кариерата ми в това отношение. Гледах мача на Роман и доста ме впечатли методът, по който той се отбраняваше във втория сет. Винаги е мъчно, когато изоставаш след първата част и се стараеш да не загубиш. От друга страна, моят мач беше просто недействителен. Ядосан съм, че изгубих, само че когато получиш крампи във втория сет, няма какво толкоз да направиш. Въпреки дискомфорта обаче не бях надалеч от успеха. Въпреки болката и умората взех решение да играя и на двойки. Никой от нас не е експерт в този вид мачове, само че бяхме решени да дадем всичко от себе си " - разяснява първата ракета на Русия.
 Жребият е хвърлен: Гришо против Анди Мъри или Факундо Банис в Австралия
Жребият е хвърлен: Гришо против Анди Мъри или Факундо Банис в Австралия

30-годишният хасковлия се включва непосредствено от осминафиналната фаза

" Когато разбрах, че ще имам единствено 25 минути, с цел да се приготвя за мача на двойки, не бях по никакъв начин удовлетворен. Не е изключително прелестно да си играл съвсем тричасов мач, в който си получил крампи, и по-късно да ти кажат, че би трябвало да се върнеш на корта съвсем незабавно. Въпреки това обаче желаех да дам всичко от себе си, тъй като играя за Русия. Ако би трябвало да умра на корта, с цел да победя - подготвен съм да го направя. Не знам по какъв начин ще се усещам на следващия ден, само че сега просто съм благополучен, че съумях да оказа помощ на тима да победи " - добави Медведев.

На въпроса какви съгласно него са аргументите да изпита проблеми от физическо естество още в първия си мач за годината, първенецът на US Open отговори " Това се случва, когато играеш дълги и изтощителни трисетови мачове. Миналата година, когато спечелихме купата, обстановката беше по-различна. Да играем в тези условия е същинско изтезание. Невероятно горещо и влажно е. Последният път, когато се усещах по този метод, беше на Олимпийските игри в Токио. Юго също заслужава поздравления за представянето си. Той изглеждаше по-свеж и съумя да се приспособява към изискванията по-бързо от мен. Мисля, че по време на мача смених фланелката си четири или пет пъти. Беше доста тежко " - приключи 25-годишният руснак.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР