Даниил Медведев определено има за какво да бъде доволен, след

...
Даниил Медведев определено има за какво да бъде доволен, след
Коментари Харесай

Без шансове за световния номер 1: Хуркач развенча Медведев и е шампион в Хале!

Даниил Медведев несъмнено има защо да бъде удовлетворен, откакто от понеделник насам е още веднъж номер едно в международната класация, а също така през вчерашния ден се класира за втория си следващ край на трева. Там обаче го очакваше обичайно неуместен за него противник, а точно полякът Хуберт Хуркач, който в профил сегашния водач в ранглистата на миналогодишния Уимбълдън. Световният номер 12 е един от експертите на тази настилка, като в хода на седмицата в профил играчи от ранга на Феликс Оже-Алиасим и Ник Кирьос, а през днешния ден реализира общо третета си победа от пет дуела против Медведев и по този метод завоюва купата в Хале - 6:1 6:4.

Срещата стартира вихрено за Хуркач, чийто начален удар му носеше съществени дивиденти, до момента в който топ поставения играеше основно на второ подаване и предоставяше самодейността на противника, за който не представляваше компликация да поема самодейността и да приключи наоколо до мрежата. Полякът непрестанно поставяше под напън отбраната на Медведев, която не можеше да се оправи с експанзията на съперника и напълно скоро по-високоранкирания играч имаше преднина от 5:0. Московчанинът въпреки всичко съумя да запише почетен гейм в актива си, само че първата част беше удобно извоювана от страна на някогашния първенец в Маями.

Вторият сет започва по същия метод, защото Хуркач по никакъв метод не понижи оборотите и незабавно осъществя брейк в подаването на руснака. В този миг изглеждаше, че лидерът в схемата се е предал изцяло, тъй като езикът на тялото му беше напълно отрицателен и петият подложен умерено можеше да направи резултата даже още по-изразителен в своя изгода. В последна сметка полякът не срещна нито една точка за пробив в хода на целия мач и изцяло справедливо победи с купата в немския град, а от на следващия ден ще се завърне в топ 10 на международната класация.

HALLE-LUJAH
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР