Даниил Медведев безспорно се намира в най-добрата си спортна форма

...
Даниил Медведев безспорно се намира в най-добрата си спортна форма
Коментари Харесай

Медведев изригна срещу условията в ИУ: Ще бъда толкова бавен, колкото е този корт

Даниил Медведев несъмнено се намира в най-хубавата си спортна форма от над година насам, като все още руснакът има 16 следващи победи на сметката си, по време на които завоюва трофеите в Ротердам, в Доха и в Дубай, както и откри победоносно акцията си на Мастърса в Индиън Уелс. Именно вторият мач на някогашния първенец от US Open на надпреварата в Калифорния, в който той надигра международния номер 85 Иля Ивашка в три сета, се трансформира в необятна тематика на диалог, откакто в хода на провеждането му Медведев неколкократно изрече своето неодобрение към изискванията на игра в пустинния град.

Както е общоизвестно, настилката на корта в Индиън Уелс е много по-бавна от типичната за хард, като вероятно това и провокира раздразнението на някогашната първа ракета на планетата, който загуби втория сет и си взе отмора за тоалетна, при което се обърна към съдията на стола с думите: " Ще бъда толкоз муден, колкото е този корт, тъй че мога да употребявам 25 минути (б.р. - разрешеното време е 3 минути). Настилката е толкоз мудна и по тази причина аз ще се движа със същата скорост. Ще употребявам времето си. " - сподели московчанинът.

Очаквано, не последва знак на утвърждение от страна на Мохамед Лаяни, който посъветва третия подложен в схемата да " одобри " изискванията като експерт, на което Медведев опонира с: " Не одобрявам това. Те споделят на осведомителния лист, че това [Индиън Уелс] е хард корт. Това обаче не е твърда настилка. " - продължи в рецензиите си международният номер 6, който въпреки всичко съблюдава регламента и подпечата успеха си с 6:2 3:6 6:1, в минутите след която написа на камерата " прекомерно постепенно ", а след това показа следното:

За всички не е елементарно да се играе тук. Чувствам че има, по този начин да го кажем, 10 играчи, които имат нужното качество за тези условия. Няма да кажа кои са, само че те играят добре тук, тъй като имат нещо в играта си, което да им помогне. Извън тях, всички други изпитват усложнения. Можете да видите доста мачове, в които единият от сетовете приключва при резултат 6:1, като го наблюдавате по малкия екран и си казвате, че другият тенисист не играе толкоз зле, просто няколко момента са определящи.

Не мога да кажа, че играх доста по-добре в третата част, само че просто успявах да не сбъркам в дългите разигравания, което беше от решаващо значение в основните обстановки. Да, не е елементарно, само че не е елементарно за всички, тъй че ще продължа да се боря напред в шампионата. - разяснява в своята конференция Даниил Медведев, който в откриващия програмата дуел за днешния ден в Индиън Уелс ще се изправи за 13-и път в кариерата си против олимпийския първенец Александър Зверев, като всеки от двамата все още има по 6 триумфа на сметката си в съперничеството им.

Източник: Eurosport 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР