Даниил Медведев без съмнение е тенисистът, който изцяло доминира Тура

...
Даниил Медведев без съмнение е тенисистът, който изцяло доминира Тура
Коментари Харесай

Няма кой да го спре: Медведев разгроми Рубльов и вдигна трети пореден трофей в Дубай!

Даниил Медведев без подозрение е тенисистът, който напълно господства Тура през последните три седмици. Руснакът подвигна поредно трофеите в Ротердам и Доха, след което незабавно се насочи към АТР 500 конкуренцията в Дубай, където продължи да показва тенис от най-висока класа. През вчерашния ден той наложи волята си в поредни сетове над Новак Джокович, нанасяйки му първо проваляне от началото на сезона, а в днешния заключителен конфликт на московчанина му предстоеше да се изправи против своя съотечественик и другар от детството Андрей Рубльов.

Двамата руснаци оправдаха упованията за мач, изпълнен с първокачествен тенис, само че за следващ ден Медведев бе идеален във всяко едно отношение и не съществуваше мощ, която да го спре по пътя към трети следващ успех, подпечатан след безапелационното 6:2 6:2 след единствено 69 минути игра.

От самото начало на срещата темпото на игра бе извънредно високо и динамичните разигравания от дъното на корта изобилстваха. Рубльов опитваше да пробие отбраната на противника си с мощни форхенди, само че Медведев успяваше да устои на тестването и преминаваше в контраатака, с цел да си сътвори комфортна опция за разпространение на завършващ удар. Грешките от ракетата на някогашния №1 бяха сведени до абсолютния най-малко, до момента в който пропуските на Рубльов не бяха рядко срещано събитие, което докара до реализирането на два пробива и преимущество за Медведев в общия резултат.

Поставеният под номер три продължи да диктува събитията на корта и във втория сет, където бе единствено въпрос на време да нанесе съдбоносен пробив. Благодарение на надълбоко пласираните си и чудесно ориентирани удари Медведев успяваше да изтласка противника зад главната линия и да поеме самодейността, след което да осъществя уинър в опразнената част от корта. Шампионът от Ротердам и Доха превъзхождаше съперника си по всеки един параграф и влезе в серия от пет следващи извоювани гейма, с цел да си узакони трофея в Дубай.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР