Даниил Медведев беше считан за огромен аутсайдер в 1/2-финалия си

...
Даниил Медведев беше считан за огромен аутсайдер в 1/2-финалия си
Коментари Харесай

Медведев за победата над Алкарас: Днес бях по-добър от себе си; давам си оценка 12 от 10

Даниил Медведев беше считан за голям новобранец в 1/2-финалия си дуел на US Open против Карлос Алкарс, само че разруши на пух и прахуляк всички предварителни прогнози, постигайки победа над защитаващия първенец. Руснакът беше позволил две тежки провали през тази година от същия противник, единствено че през днешния ден беше непробиваем и справедливо си обезпечи място на финала, където ще премери сили с Новак Джокович, когато победи в конфликта за купата през 2021-ва, а ето какво показа третият подложен след най-голямата си победа от началото на годината.

За възприятието още веднъж да бъде финалист на US Open:

- Невероятно е, изключително когато си победил тенисист като Карлос. Той ме победи на два пъти с лекост през сезона и преди мача имах голям брой подозрения дали мога да наложа играта си над него и мислех какво бих могъл да направя по-добре. В последна сметка изиграх страховит мач и съм доста благополучен, че ще мога да се завърна тук в неделя.

За това какво по-различно е направил, с цел да победи Алкарас:

- Казах, че би трябвало да играя 11 от 10 по десетобалната система, само че в действителност доближих до 12 от 10, в случай че изключим третия сет. Това е единственият метод против него. Не знам дали е към момента на 20 години, само че е необикновено на тази възраст да си номер едно и да си спечелил 2 трофеи от Шлема. Не мисля, че някой преди този момент го е правил. За да го победиш, то би трябвало да бъдеш по-добър от самия себе си и съумях да го сторя.

За това какво си е споделил в почивката сред третия и четвъртия сет:

- Третият сет не беше чак толкоз неприятен. Допуснах един пробив и нямах доста шансове на неговия сервис, само че усещах по какъв начин не съм надалеч и би трябвало да продължа да го натискам. Нуждаех се от това да се оправям малко по-добре на личен начален удар и при започване на четвъртия сет спасих няколко точки за пробив, след което пробих в оня дълъг гейм, а това несъмнено имаше основно значение и той стартира да пропуща повече от нормално, до момента в който аз направих някои невероятни точки.

За това какво предизвикателство е да се изправи против Новак Джокович:

- Говорим за човек с 23 трофеи от Големия шлем, до момента в който аз имам единствено една. Когато го победих тук, то играх по-добре от себе си и би трябвало да го направя още веднъж. Няма различен метод.

За интеркацията си с публиката:

- Публиката беше невероятна и в действителност го имам поради. Имаше някои луди разигравания и усетих по какъв начин любовта от трибуните е и за двама ни. Накрая се намесиха няколко испанци, които започнаха да крещят сред моя първи и втори сервис. Явно обаче са били обезверени и съм благополучен, че този техен метод не им беше от изгода. Сега могат да отидат да спят.

За това какво му е минавало през главата, когато на мачбола си се опита да направи ас от втори сервис:

- Истината е, че направих някои доста бързи втори сервиси на неговия форхенд и взех решение, че няма да чака да пожертвам в сходен миг и се прицелих към бекхенда му, с цел да го изненадам. Първият ми сервис беше добър, само че подмятането беше неприятно и по тази причина пропуснах. Същото се случи и на втори сервис. В последния гейм евентуално спасих 4 или 5 брейкбола, като и двамата с Карлос бяхме стегнати, единствено че открих метод да печеля и съм доста благополучен.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР