Даниела Мила Токоди казва, че най-сетне се чувства свободна, докато

...
Даниела Мила Токоди казва, че най-сетне се чувства свободна, докато
Коментари Харесай

Закони на Орбан засилват табутата и страха сред ЛГБТ хората в Унгария

Даниела Мила Токоди споделя, че най-накрая се усеща свободна, до момента в който танцува облечена в зрелищни одежди на мил куин шоу в будапещенски бар, който постоянно се посещава от представителите на общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ).

Тридесет и една годишната унгарка споделя, че е била гей, откогато е била малко момче. След окончателната хирургична интервенция през 2018 година, която я трансформирала от мъж в жена, тя се разплакала, когато се видяла в огледалото, и най-сетне се усетила щастлива " както с душата си, по този начин и с тялото си ".

" Беше облекчение... Оттогава съм способна да виждам хората в очите. Мога да поддържам връзка с хората, усещам се цяла ", споделя Токоди.

Над това възприятие в този момент е надвиснала сянката на терзанието, обвързвано със серията от закони, прокарани от дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан, които съгласно критици могат да слагат под въпрос правата на ЛГБТ+ хората. Най-скорошният образец за подобен закон е от предходната седмица. Новото законодателство не разрешава " демонстрацията и насърчаването " в учебните заведения и в медиите на хомосексуализма и промяната на пола измежду хората на възраст под 18 години.

Миналата година пък Унгария одобри закон, забраняващ промяната на пола в документите за идентичност, нещо, което Даниела е съумяла да направи, откакто е почнала трансформацията си през 2014 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР