Даниел Юл спечели слалома в Кицбюел. С това той сложи

...
Даниел Юл спечели слалома в Кицбюел. С това той сложи
Коментари Харесай

Даниел Юл сложи край на швейцарската суша в Кицбюел

Даниел Юл завоюва слалома в Кицбюел. С това той постави завършек на сушата, траяла 52 години, в които швейцарец не беше печелил на емблематичната писта " Ганслем ". Последният швейцарец, който бе печелил слалома в Кицбюел е Думенг Джованоли през 1968 година

Юл беше втори след първия манш и граба успеха с общо време от 1:41.50 минута. Фаворитът на домакините Марко Шварц остана втори също със мощно второ каране и изостана единствено на 12 стотни от спечелилия. Трети приключи 22-годишният французин Клеман Ноел с пасив от 0.37 секунди.
 Лукас Браатен поведе след първия манш на слалома в Кицбюел
Лукас Браатен поведе след първия манш на слалома в Кицбюел

Алберт Попов се спусна резонно, само че остана 33-и, Камен Златков отпадна

Въпреки че изостана единствено с 1.53 секунди от времето на спечелилия, Алберт Попов не можа да се класира за втория манш, тъй като Топ 30 се затвоти на 1.40 секунди. Другият ни представител Камен Златков не можа да приключи спускането си.

19-годишният норвежец Лукас Браатен завоюва първия манш много изненадващо, макар че се спусна със стартов номер 34 в 16-ото си съревнование за Световната купа. Неговият шотландски треньор Малкълм Ърнски подреди пистата за първия манш и това очевидно се отрази положително на младежа.

Вторият манш обаче беше спретнат от Матео Йорис и трасето стана малко по-технично с по-тясна спортна линия сред вратите, а и слънцето се скри и температурите се намалиха. Браатен въпреки всичко съумя да заърши и зае четвъртото място, носещо 50 точки за Световната купа с закъснение от 49 стотни. Със същото време и със същия точков актив приключи и неговият съотечественик Хенрик Кристоферсен.

В генералното класиране Кристоферсен още веднъж изпревари своя съотечественик Слександър Килде и към този момент има ощо 741 точки. Килде е втори със 700 точки, а Матиас Майер трети с 692 точки. Французинът Алекси Пинтюро има 642 точки, откакто през днешния ден не можа да приключи втория манш.

Само за слалома Кристоферсен има 452 точки. Втори е Юл с 435 точки, а трети Клеман Нюел с 400 точки.

Алберт Попов е под №30 в слалома с 55 точки и под №80 в генералното класиране със същия актив.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР