Даниел Панов призова за единство и обори неверните твърдения за

...
Даниел Панов призова за единство и обори неверните твърдения за
Коментари Харесай

75% от управленската програма на кмета на Велико Търново е изпълнена

Даниел Панов прикани за единение и обори погрешните изказвания за болярския град

Над 75% от мандатната стратегия за ръководство на Община Велико Търнов на кмета Даниел Панов е изпълнена. Това стана ясно от доклада за етапната й реализация за 2017 година, гласуван в четвъртък на съвещание на Общинския съвет.

През предходните дванадесет месеца са вложени 1,8 милиона лв. в пътната инфраструктура в общината. Над 770 000 лв. от тази сума е за пътища и улици в обитаемоте места отвън общинския център. Стартирало е осъществяването на европейски планове за над 23 милиона лв., финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а още над 8 милиона лв. от Европейския районен фонд ще бъдат вложени в обновяването на три учебни заведения и три детски градини.

От трибуната на заседателната зала кметът на Велико Търново Даниел Панов прикани общинските съветници за единение в името на Старата столица. За следващ път с обстоятелства и числа за устойчивото развиване на града и общината той обори погрешни изказвания, популяризирани в публичното и медийно пространство.

„ Европа признава, че Велико Търново е измежду седемте града в България с най-ефективно асимилиране на евросредства, само че от Българска социалистическа партия говорите противоположното. Помня всички погрешни изказвания, с които от години те насаждат боязън: че ВиК-проектът няма да бъде приключен, че общината щяла да банкрутира, че туризмът бил зле, а хотелите празни, че депото за боклуци ще се провали.

Нека не затриваме имиджа на Велико Търново с сходни изречения, а да бъдем единни и да работим за престижа на Старата столица. Велико Търново е измежду градовете с най-ниска безработица, с огромен капиталов интерес, с позитивен демографски баланс, с рекордна раждаемост. Утвърдихме се като център на културния туризъм, над 450 са били събитията в културния календар през предходната година. Само за година популацията се усили с 1000 души. За шест години налозите не са променяни, само че всичко опозицията не го регистрира “, акцентира Панов.

„ Магистрала „ Хемус “ ще бъде на 13-14 километра от Велико Търново, а не на 39 км., както предвиждаше остарелият план. За скоростния път Русе – Велико Търново сме поискали да бъде на по-голямо разстояние от селата Хотница и Русаля. Зачитайте работата на администрацията, зачитайте достиженията на младежите и премиите, които печелят. Естествено е да има настоящи проблеми и това се случва на всички места по света. По решаването им постоянно се е работило. Нека рецензиите бъдат градивни – кабинетът ми постоянно е отворен за съответни, обосновани и рационални оферти “, приключи Панов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР