Даниел Моралес е бивш футболист на ЦСКА, а след това

...
Даниел Моралес е бивш футболист на ЦСКА, а след това
Коментари Харесай

Каранга се върна в ЦСКА, за да изпълни обещанието си

Даниел Моралес е някогашен футболист на ЦСКА, а по-късно работи в клуба и като треньор в ДЮШ, помощник в първия тим, а през есента на 2020 година даже за малко застава отпред на армейците и ги извежда до нулево тъждество против Рома на " Стадио Олимпико " в Лига Европа. В последните години пък два пъти бе ментор на Ботев (Враца). Ето какво сподели той за " Тема спорт " в навечерието на дуела:

Г-н Моралес, по какъв начин виждате положението на ЦСКА предвид на извършената зимна подготовка?

- Само треньорите могат да кажат каква работа е свършена по време на подготовката и дали тимовете им се намират в оптимално положение. Като непряк наблюдаващ виждам, че ЦСКА е по-внимателен със селекцията.

Какво мислите за новите попълнения, работили сте с Каранга на " Армията "?

- Следя развиването на Мартин Стойчев от доста време. Честно да си призная, преди не чаках, че може да прави толкоз добра работа, колкото в действителност прави. Той изигра доста мощен мач в последния му дуел отпред на Ботев Враца против Арда в Кърджали. Това, което знам за него, е, че се труди крепко и е доста порядъчен. Човекът, на който доста имам вяра, е Каранга. Това, което ми харесва, е, че той доста искаше да се върне в ЦСКА. Познавам го по-добре от доста хора. Вече много години си поддържаме връзка, още откогато работихме дружно на " Армията ". Познавам фамилията му, характера, качествата му. И ти споделям, че той самичък изиска да пристигна отново в ЦСКА. Това държание демонстрира, че той ще се влага оптимално във всеки мач. На мен персонално ми е казвал какъв брой желае да се върне и да помогне на ЦСКА да стане първенец. Поддържаме доста честа връзка с него и постоянно когато се чуем, ме пита какво става с тима, по какъв начин върви. Защото той не е доста по четенето, само че се интересуваше непрекъснато от ЦСКА. И искаше да извърши обещанието от първия си престой да вдигне купата на България.

Ботев Враца също си върна футболисти, които са играли под ваше управление - Меси Биатомусока и Клери Сербер, а взе още и Ласа Ндиайе, Мартин Ачков и Илкер Будинов...

- Ботев притегли положителни играчи, които чакам бързо да се включат в главния състав. Меси е футболист, който постоянно съм харесвал. Работил съм чудесно с него. С Клери Сербер също. Мартин Ачков от Септември го желаех още по моето време в Ботев, само че тогава не успяхме да го притеглим. Ндиайе, който преди беше в Арда, също ми правеше положително усещане тогава. Имам високи упования и към Илкер Будинов. Като цяло тимът разполага с качество и чакам да направи мощна пролет.
 ЦСКА влиза в пролетния дял на шампионата с мач против Ботев (Враца) на
ЦСКА влиза в пролетния дял на шампионата с мач против Ботев (Враца) на " Васил Левски "

Двубоят е през днешния ден от 17:45 часа

Бяхте отпред на Ботев в първия мач с ЦСКА през този сезон, когато отборът ви се опъна на алените, макар че отстъпи с 0:2. Как очаквате да се развие идният конфликт?

- ЦСКА има жанр, който към този момент всички познаваме. Агресивен футбол със отбрана във висок блок. Разчитат на скоростта в офанзива. Все още им липсва обаче това, което почитателите желаят да виждат - доминация, повече владеене на топката, само че това е работа на треньора. Ботев пък чакам да продължи да разчита на тактиката от последните мачове през есента. Със сигурност ЦСКА е огромният любимец и не може да си разреши да губи точки против тимовете от долната половина на таблицата.

Оправдано ли е напрежението, което се е нагнетило против Нестор Ел Маестро?

- Той има добра визитка и би трябвало да е обикновено за него да работи напрегнат. Не знам дали на Запад са такива нещата, само че в България и Бразилия е по този начин. Ако запишеш два-три отрицателни резултати, към този момент се приказва за твоята промяна. Но това зависи и от управлението - да даде нужното успокоение на терена. Но мисля, че напрежението върху Нестор Ел Маестро не е от в този момент, а от преди. Щом си отпред на ЦСКА, би трябвало да си наясно с това.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР