Даниел Митов звучи като адвокат на господин Пеевски и господин

...
Даниел Митов звучи като адвокат на господин Пеевски и господин
Коментари Харесай

Служебният министър на икономиката: Даниел Митов звучи като адвокат на Пеевски и Божков

„ Даниел Митов звучи като юрист на господин Пеевски и господин Божков “. Toва разгласи служебният министър на стопанската система Кирил Петков в утринния блок на БиТиВи за глобите по закона „ Магнитски “ и за изказванията на заместник-председателят на ГЕРБ, че служебното държавно управление удря бизнеса със своите дейности.
По думите на Кирил Петков Министерство на финансите се пробва да направи по този начин, че обсегът на „ Магнитски “ да не попадне в държавните компании. Вместо да погледнем какъв брой лимитирано се гледа и по какъв начин служебното държавно управление прави всичко допустимо да не попаднем под нови наказания, Даниел Митов прави причини, с които звучи като юрист на Пеевски, безапелационен бе служебният министър на стопанската система.
 Петков: Ако след 5 година бюджетът се изразходва по верния метод, България има условия да е богата страна Петков: Ако след 5 година бюджетът се изразходва по верния метод, България има условия да е богата страна
Ние би трябвало за всеки нов масраф да вземем отнякъде другаде с цел да укрепим бюджета. Например, всяко едно министерство трябваше да ореже от б...
В момента кръгчето, което се обрисува към компаниите на Божков и Пеевски, със стъпването в служба на 46-то Народно заседание, би трябвало да се направи законодателна самодейност къде тъкмо да се лимитира тази съгласуваност, акцентира Кирил Петков.
Той се надява в идващите 5-10 години с измеримите неща, с които страната може да стане по-богата, да ги реализира. Аз мисля, че имаме доста близки постижими цели, които ще имат голяма разлика в стандартите на живот и понижим корупцията, сподели още служебният министър на стопанската система. 
За нецелевото консумиране на средства за язовири, Кирил Петков изясни, че в Министерство на стопанската система има няколко субекта – ББР и Държавната консолидационна компания (ДКК). ДКК получава 500 млн. от държавния бюджет, само че и взима 130 млн. от ББР, с цел да налее тези пари в ремонта на язовири. Кои обекти са свършени с тези 630 млн. лева, запита Кирил Петков, като даде образец с язовир до Ловеч, който е празен. Нередност номер едно е, че се харчат 630 млн. без публични поръчки, а резултатът са 10 приключени язовира, като единият до Ловеч е празен. Това са харчене на едни пари без никакъв смисъл, уточни Кирил Петков.
Според него би трябвало да се влезе в контрола на ББР, с цел да може заемите към ДКК да бъдат преструктурирани, да няма покупко-продажби без търгове и без публични поръчки.
 Нови стопански ограничения показаха служебните министри, схемата 60 на 40 ще продължи Нови стопански ограничения показаха служебните министри, схемата 60 на 40 ще продължи
Мярката 60/40 ще бъде удължена с още два месеца, разгласи през днешния ден общественият министър Гълъб Донев. Той и министрите на финансите Асен Василев...
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР