Даниел Лорер от ПП-ДБ потвърди, че ще бъде един от

...
Даниел Лорер от ПП-ДБ потвърди, че ще бъде един от
Коментари Харесай

Даниел Лорер потвърди, че ще бъде един от двамата кандидати за български еврокомисар

Даниел Лорер от ПП-ДБ удостовери, че ще бъде един от двамата претенденти за еврокомисар на България. Изявлението идва ден, откакто министър председателят Николай Денков разгласи, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще излъчат по един собствен претендент. Засега от ГЕРБ-СДС резервират безмълвие и не са коментирали кого ще предлагат. 

" Аз ще съм една  от двете кандидатури за еврокомисар, чакаме сътрудниците от ГЕРБ да потвърдят и тяхното име ", каза в коридорите на Народното събрание Даниел Лорер от ПП-ДБ. Попитан кой сектор чака да поеме, той отвърна, че това е в прерогативите на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Логиката подсказва, изключително поради, че ресорът на госпожа Габриел бе освободен преди няколко седмици, доста е допустимо същият сектор още веднъж да бъде даден на България ", означи той. 

Лорер не се тормози, че в случай че ГЕРБ предложат жена тя ще има " непочтено предимство ". " Равенството на половете е извънредно значимо, в България се радваме да живеем в общество, където това е реалност от доста време - и в политиката и в бизнеса, дамите са доста блестящо показани. Важно е да се знае, че Европейска комисия стартира с отношение 15 мъже на 13 дами. По средата се наложи Ирландия да размени своя еврокомисар мъж с жена. Дори да бъде определен мъж за представител на България, това не било нарушило съотношението в Европейска комисия ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР