Даниел Асенов-Тайсъна (52 кг) и Петър Белберов (над 91 кг)

...
Даниел Асенов-Тайсъна (52 кг) и Петър Белберов (над 91 кг)
Коментари Харесай

Тайсъна с дебют у нас на профиринга

Даниел Асенов-Тайсъна (52 кг) и Петър Белберов (над 91 кг) ще създадат дебют пред родна аудитория на професионалния кръг на 21 април в „ Овъргаз сцена “ в столицата. И двамата към този момент имат сполучливи изяви в профисериите, които са под шапката на Международната федерация (АИБА).
Кулминацията на вечерта обаче ще е борбата на Данаил Станоев за купата на WBC CISBB (на славянските народи) в категория до 59 кг. Противник на българина ще е Евгений Алейник (Беларус). Нашият войник е нееднократен първенец на България по кикбокс и муай тай, а в профибокса е от 4 години като досега има 10 победи и 3 загуби.

Преди тази Гала обаче Тайсъна ще брани европейската си купа на шампионата за мъже до 22 години в Румъния. Тази вечер Асенов излиза за място във финала против французина Билал Бенама. А в следобедния сеанс от 14 часа най-малкият му брат – Боян ще боксира в полуфинал с представителя на домакините Еузеби Ютару. Националите от ямболското село Кукорево са единствените българи, пробили до тази фаза на шампионата.
При дамите до спор за купата от нашите доближи единствено Мелис Йонузова (69 кг). Трикратната еврошампионка за девойки Еми-Мари Тодорова (48 кг) загуби на полуфиналите и за първи път от 5 година не стигна до златото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР