Даниел Абед Халиф: Затворът Уондсуърт – откъдето избяга беглецът – „наистина има нужда от затваряне“, казва главен инспектор

...
Неговите забележки идват, докато продължава преследването на 21-годишния Халиф, който
Коментари Харесай

Неговите забележки идват, докато продължава преследването на 21-годишния Халиф, който избяга от затвора от категория B като се държите за каишки под камион за храна.

Център за политика: Следете шоуто с актуализации на живо тук

Все още няма потвърдени наблюдения на бившия войник и полицията го каза възможно е той вече да е напуснал страната - въпреки че повече от 150 служители и служители за борба с тероризма съсредоточават усилията си за издирване в районите на Кингстън и Стафордшир.

Г-н Тейлър - който е назначен от министъра на правосъдието да инспектира затворите в както в Англия, така и в Уелс – каза, че ситуацията с Халиф е „изключително обезпокоителна“.

„Когато откриете затвор като Wandsworth, той наистина трябва да бъде закрит в крайна сметка, това не е подходящ затвор“, каза той пред Politics Hub .

Даниел Абед Халиф: Няма потвърдени наблюдения на беглец от затвора Уондсуърт въпреки десетките обществени обаждания

„В един идеален свят някой би [затворил], но разбира се, имате нужда от затвори, защото трябва да обслужвате съдилищата.

„Всъщност имаме криза в момента в затворите само по отношение на населението и местата, така че в момента има достатъчно свободни места в затворите за броя на затворниците, които влизат, но, разбира се, това поставя огромно напрежение върху системата."

Говорейки конкретно за Wandsworth, главният инспектор добави : „Вкарваш хора, вкарваш ги в съда, връщаш ги от съда и след това веднага след като бъдат осъдени, те се преместват в друг затвор възможно най-бързо.

„И има нещо в това оттегляне, което също допринася за общите усложнения и понякога това, което се чувства като хаос в някои от тези големи местни затвори като Wandsworth.“

Г-н Тейлър също така посочи проблемите около персонала нива в затвора, което според него е било „голямо безпокойство“ при последните инспекции - с 30% от служителите, които не са на разположение за пълни задължения.

Той твърди, че това е довело до „опасност от загуба на контрол“, добавяйки : "Ако нямате достатъчно персонал, за да направите основите правилно, винаги има опасност хората да изпуснат топката и да направят грешка.

"ако няма достатъчно персонал - и това е нещо, за което често сигнализираме – нещата просто могат да започнат да се объркат.“

Главният инспектор също така твърди, че Wandsworth, който е построен преди 170 години, е в „реално състояние“ и не е проектиран да побира „почти толкова мъже, които са затворени там, колкото са сега“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР