Данъците са събрани на 98,4%, съобщи Асен Василев Това, което

...
Данъците са събрани на 98,4%, съобщи Асен Василев Това, което
Коментари Харесай

Борисов: Разбрахме се за регулаторите да търсим най-добрите хора

Данъците са събрани на 98,4%, заяви Асен Василев
„ Това, което бяхме поели като ангажимент - да подкрепим, от 69 – 69 депутати сме го свършили, тъй че сме изпълнили уговорката си “. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто дефинитивно и на трето четене Народното събрание одобри измененията в Конституцията.

„ Това, което от този миг нататък е извънредно значимо и за което също се събрахме преди време, е бюджетът “, означи Борисов.

Финансовият министър означи, че се надява през днешния ден или най-късно на следващия ден да бъде признат Бюджет 2024 година

„ До понеделеник 1500 общински планове от всички общини са включени в програмата. Имаше спекулации дали всички налози ще се съберат. Към 18 декември осъществяването на Данък добавена стойност от покупко-продажби в страната е 98. 4 % от плануваното. Средства има, ще приключим годината с по-малък недостиг от плануваното в проектобюджета за тази година. За следващата година сме заложили също доста реалистични доходи и чакам да осъществим маастрихтските критерии “, съобщи Асен Василев. 

„ От тук нататък ще се занимаваме с бюджета, тъй като той касае директно всеки един човек от софийската до най-малката община. С приемането на този бюджет, след това  общините имат към месец и половина да си одобряват бюджетите. Спекулациите, че това ще бъде бюджет за ГЕРБ, за Движение за права и свободи - тук са безусловно всички общини, чиито кметове са самостоятелни или излъчени от политически партии “, разяснява Бойко Борисов.

Той изрази вяра президента Радев да реши бързо проблема с таксата за „ Балкански поток ”.

„ В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, с цел да ни махнат ветото на Шенген. В Народното събрание мина на две четения, само че те чакат, уповавам се президентът бързо да го издаде и да остане единствено Австрия,  в която да концентираме напъните си “, добави водачът на ГЕРБ.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи беше безапелационен, че „ няма малки врати “ що се отнася до изнасянето и внасянето на нефт у нас.

„ На 31 декември Агенция Митници ще направи проверка и това, ковето е сотанало ще бъде разказано и ще се изнесе единствено това, което ще задръсти страната. Няма малки врати – първо. За бюджета единствено ще кажа, че това е невиждано. Знаете ли, че всички 1500 общини ще имат планове няма да се разделят по цвят и партия. Когато се приказва за вредите от сглобката, би трябвало да се каже и за изгодите “, разясни още Цонев.

Лидерът на ГЕРБ добави: „ В региона на спорта, Министерство на финансите влиза също с толкоз пари. За църквите, за джамиите. Всичко това е влезнало в бюджета. Сега с Христо Иванов, с сътрудниците от Движение за права и свободи се разбрахме по регулаторите да се търсят най-хубавите хора, без значение кой ги предлага “, добави още Борисов.

Той се пошегува, че на днешния Игнажден пръв в кабинета му е влязъл  Асен Василев, тъй че би трябвало трябва да му върви на пари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР