Данъците на малкия и среден бизнес тръгват надолу, а заплатите

...
Данъците на малкия и среден бизнес тръгват надолу, а заплатите
Коментари Харесай

Икономист: Данъците на малкия и среден бизнес тръгват надолу, а заплатите на държавните служители се покачват

Данъците на дребния и междинен бизнес потеглят надолу, а заплатите на държавните чиновници се повишават. Залъгваме до март пенсионерите с 50 лв., даваме на калпак на всяко дете по 40 лв., усилваме на държавните чиновници парите и взимаме от дребния бизнес и хората с най-ниски заплати. Това сподели Кирил Петков пред Люба Кулезич в „ Честно казано “ по Евроком.
Това сподели Кирил Петков пред Люба Кулезич в „ Честно казано “ по Евроком. Нито виждам промени, нито виждам ограничения за понижаване на корупцията. Реално преразпределят парите по един доста безполезен метод. Казват, че бюджетът е пандемичен, а не е заложено да се купи ваксина за всеки човек. Тук се заплаща за групите хора, които държавното управление чака да гласоподават за тях.

Бюджетът ми се коства нереалистичен, залага стопанската система да пораства с 4,5 %. Приходите в този бюджет се качват над 10 %. Дори и налозите и ДДС-то се повишават. Това е рачешка задача. Разходите са били направени и те се качват с 9 %. Те са създали нереалистични доходи, с цел да не наподобява дупката от 9 милиарда. Дупката в бюджета ще е най-малко 7 милиарда и аз и моите деца ще ги плащаме.

Тези 50 лв. се изплащат до март и стопират. Това е толкоз очеваден метод да се залъже част от популацията с пандемични ограничения. Има едни 318 млн. които са платени, залъгвайки пенсионерите. Дават се пали на калпак на децата. 40 лв. на калпак. Не се усещам добре да ми дават по 40 лв. на всяко дете, аз имам три деца.

Следващата мярка е, че се усилват разноските на държавни чиновници с 11 %. Това са над 1 милиарда лв.. А се повишава минималната работна заплата. Ние взимаме от най-бедното население и дребния бизнес и ги прехвърляме в заплати на държавни чиновници. Ние с над 2 милиарда ще вдигнем налозите на дребния бизнес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР