Данъци за най-богатите, обгрижване на средната класа - Джо Байдън,

...
Данъци за най-богатите, обгрижване на средната класа - Джо Байдън,
Коментари Харесай

Байдън обеща данъчна справедливост за средната класа

Данъци за най-богатите, обгрижване на междинната класа - Джо Байдън, който е в нестабилна позиция след безредното евакуиране от Афганистан, отбрани проекта си за огромни обществени разноски, който е основен в неговия президентски мандат и който следва да бъде гласуван в Конгреса, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

В тирада в Белия дом Байдън съобщи: " През последните 40 години богатите в Съединени американски щати станаха още по-богати, а огромните компании изгубиха възприятието за отговорност. Обикновените американци, които работят крепко, просто бяха отстранени от икономическата игра ".

Президентът акцентира, че 99 % от работещите хора заплащат налозите, които са длъжни да платят, само че всичко е устроено по друг метод за хората, у които има десетки милиони долари и които играят по други правила. Според него доста от най-богатите хора, попадащи в този 1 %, се изхитрят да не заплащат на практика никакви налози. Байдън акцентира, че неговият проект открива по-справедливи налози и икономическо натоварване за американската междинна класа. Президентът посочи, че съгласно специалисти към 160 милиарда $, които богатите американци групово дължат всяка година като налози, не се заплащат, а 55-те най-успели корпорации в Америка заплащат нула $ федерални налози върху приходи, оценени на 40 милиарда $. Според Байдън неговият проект ще помогне да се реши този проблем.

Същевременно ново допитване до публичното мнение сподели, че рейтингът на Байдън е понижен до най-ниско равнище от началото на президентството му, съобщи Ройтерс. Проучването на Ипсос/Ройтерс демонстрира, че 44 % от пълнолетните американски утвърждават работата на Байдън, а 50 % не я утвърждават. Останалите не са уверени по въпроса. Допитването демонстрира още, че 48 % от американците утвърждават в частност напъните на Байдън за битка с коронавирусната пандемия, до момента в който 46 % не ги утвърждават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР