Данък сгради скача от 1.4 промила на 2.5 промила, за

...
Данък сгради скача от 1.4 промила на 2.5 промила, за
Коментари Харесай

Данък сгради и такса смет скачат от догодина в Кюстендил

Данък здания скача от 1.4 промила на 2.5 промила, за такса боклук нарастването ще е по- огромно, осведоми кметът Петър Паунов.Днес на уеб страницата на община Кюстендил е качено предлагането за изменение на годишната ставка за налог здания.

„ Повече от 15 години не е поправена ставката, даже срещахме многочислени упреци.В момента фрапантна е задлъжняемостта с помощта на това, че ние не сме натоварвали нашите съграждани през годините.Постарахме се през това време тези пари да останат при нашите съграждани, в фамилиите и компаниите ”, съобщи кмета на Кюстендил.

Такса боклук ще бъде доста по- висока, уточни още кмета.

„ Тя ще бъде препоръчана идващия месец, защото сега това е изменение в разпоредба, която би трябвало да стои 30 дни на уеб страницата на община Кюстендил. За такса боклук се вършат калкулации, там би трябвало и да започва претоварната станция, която ще бъде с спомагателни разноски и ще създадем всички нужни условия, както за разделно събиране, по този начин и за безвредно отнасяне на отпадъците, което е обвързвано с разноски, да се изчистят противозаконните сметища ”, сподели още Паунов.

Той е предложил в началото за бизнеса по- ниска ставка, само че практиката е посочила, че където има разнообразни ставки, съда ги анулира.Ще се търсят компесаторни механизми за бизнеса.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР