Данък общ доход и данък печалба да слязат от 10

...
Данък общ доход и данък печалба да слязат от 10
Коментари Харесай

Николай Василев: Унгария въведе таван на цените и там е най-високият дефицит и най-високата инфлация

Данък общ приход и налог облага да слязат от 10 на 9%, като контрапункт на повдигане на налозите. Така можем да имаме уравновесен бюджет. В туризма предлагам 5% Данък добавена стойност, а целият налог да намалее до 18% за всички браншове. Това съобщи за предаването " Офанзива " по NOVA NEWS някогашният министър на стопанската система Николай Василев.
 
" В България няма закон, който да задължава веригите да поставят съответна цена. Надценката може да е и 1000% - това е пазарна стопанска система. Конкуренцията сред магазините води до пазарна цена. Анализ и информация за цените може, само че контролът се назовава комунизъм и ние бягахме оттова. В Бюджет 2022 съвсем нямаше финансови разноски, а обществените го издъниха. През последните 2 години и автомагистрали и поддръжката на пътища изгърмяха ", акцентира той.
 
Той назова думите на Гълъб Донев забавна лирика без стойност. " Търговските аташета не трябва да се занимават със счетоводство на супермаркети. Само Унгария вкара таван на цените, а там е най-високият недостиг и най-високата инфлация. България изостава с всички стратегии и пари по ПВУ ", показва икономистът. И добавя, че когато строителите изкопчват повече пари от страната с висок корупционен риск, това се назовава " маймунски практики ".
 
" Пенсиите е най-добре да се подвигат, само че с по-голям стопански напредък. Против съм нарастването, което не е покрито с бюджетни доходи, а с задължения. Миналата година 10 милиарда са изхарчени за дотации за ток. Нямаше разбори или дълготрайни политики. В момента даваме по 1 милиарда лв. дотации на месец за ток и сме като щраус, със заровена глава в пясъка. Това е популистка процедура ", показа министърът в кабинетите на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.
 
В новата си книга Василев предлага концесия на инфраструктурата. " Всички автомагистрали, правите Велико Търново - Русе, от Мездра - Враца до Видин, цялата Автомагистрала " Черно море " от румънската до турската граница, правата до Македония. Така бюджетът няма да даде нито един лев и всички автомагистрали да стартират да се строят незабавно. Магистрали, летища, пристанища, жп обекти и ВиК сдружения да се концесионират. Така държавният бюджет няма да се меси, а частният бизнес да влага ", счита Василев.
 
Според него хората, които не желаят да влизаме в еврозоната, употребяват заблуди, с цел да уплашат хората с инфлация. " Спука се техният балон за Хърватия. Никаква инфлация няма с влизане в еврозоната ", безапелационен бе той. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР