Данък добавена стойност за заведенията и за книгите да бъде

...
Данък добавена стойност за заведенията и за книгите да бъде
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Новото ДДС за заведения и книги от 1 юли до края на 2021г.

Данък добавена стойност за заведенията и за книгите да бъде понижен от 1 юли и да остане 9 % до края на идната година планува планът за промени в Закона за Данък добавена стойност. Това излиза наяве от думите на депутатът от  " Обединени патриоти " Искрен Веселинов, представени от БНР.
Законопроектът е във фаза на сключване и през идната седмица ще бъде импортиран в пленарната зала, разгласи депутатът от " Обединени патриоти " Искрен Веселинов. Според него намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорството няма да има изключително огромно отрицателно отражение върху бюджета:
" Ние имаме гаранцията на не малко браншови организации, че в действителност пониженото Данък добавена стойност няма да докара до тези съвсем 150 милиона годишно понижени доходи. Тази разлика или ще е по-малка или даже няма да съществува, тъй като част от бизнеса ще изсветлее ".
Припомняме, че след среща на хотелиери и ресторантьори с премиера Бойко Борисов се очакваше тази смяна да бъде превърната в Закон в най-кратки периоди. 
Борисов: Предложението за 9 % Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите става закон
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР