Данаил Стоицов бе задържан при показна акция на МВР през

...
Данаил Стоицов бе задържан при показна акция на МВР през
Коментари Харесай

Шеф на КАТ е осигурявал патрулки, които да обслужват голяма фирма

Данаил Стоицов бе арестуван при показна акция на Министерство на вътрешните работи през май 2018 година

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против някогашния началник на КАТ в регионалния град Данаил Стоицов, оповестиха от държавното обвиняване.

Той е обвинен за три закононарушения - нелегално държане на оръжие и муниции, длъжностно закононарушение за имотна полза и рушвет. Стоицов ще се изправи пред съда близо пет години, откакто бе арестуван при показна акция на Министерство на вътрешните работи през май 2018 година Тогава бе обявено, че той и благоевградският предприемач Бойко Шарков са взели участие в скица за приемане на подкупи против бърза регистрация на коли и приемане на " щастливи " номера.

От прокуратурата допълват, че Данаил Стоицов е заемал длъжността " основен контрольор ", шеф бранш " Пътна полиция " в ОД на МВР-Благоевград от 2016 година Служебните му отговорности включвали управление, организация, надзор и оценка на активността на чиновниците в бранша. Носел отговорност за материалната му база и активите.

В хода на следствието е било открито, че в кабинета си началникът на КАТ в Благоевград е държал револвер " Макаров " и муниции - 43 броя патрони. Те били на частно физическо лице, като Стоицов е нямал издадено съответно позволение по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

В качеството си на шеф бранш " Пътна полиция " в отдел " Охранителна полиция " той е имал голям брой и разнородни отговорности, включително образуване, управление и управление изцяло работата на бранша по обезпечаване на сигурността на придвижването в сходство с нормативната уредба.

В интервала февруари 2018 година - май 2018 година Данаил Стоицов в качеството си на длъжностно лице неколкократно нарушавал и не изпълнявал служебните си отговорности. Разпореждал съпровождане със длъжностен профилиран автомобил на Министерство на вътрешните работи на тежкотоварна, извънгабаритна техника, транспортирана от комерсиално сдружение по републиканската пътна мрежа и общинските пътища на територията на област Благоевград. Това се правило без разрешителни, съответно издадени от Агенция " Пътна инфраструктура ", без платени дължими такси и разноски, както и без подписан контракт. Наред с това за реализиране на тази активност обвиненият отклонил автопатрул по сигурност на придвижването, изпълняващ планови задания.

С дейностите си шефът на КАТ-Благоевград е целял набиране на полза за търговски сдружения посредством незаплащане на пътни такси и такива за административни действия. Вследствие на това настъпили обилни нездравословни последствия за страната, в частност за Агенция " Пътна инфраструктура " и Министерство на вътрешните работи, от веществен и неимуществен темперамент. Била повредена административната активност на двете ведомства, злепоставен престижът на съответните контролни органи, ощетени техните бюджети.

Същевременно Стоицов е изискал и приел от разнообразни лица парични суми, които не му се следват, с цел да извърши деяние и направил деяние по работа, обвързвано с реда за издаване на табели с регистрационни номера.

След ареста той е с наложено дисциплинарно наказване " уволняване " и служебното му правно отношение с Министерство на вътрешните работи е прекъснато.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР