Данаил Кирилов, председател на правната комисия в Народното събрание, коментира

...
Данаил Кирилов, председател на правната комисия в Народното събрание, коментира
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Няма политически момент в евентуална проверка на приватизационните сделки

Данаил Кирилов , ръководител на правната комисия в Народното събрание, разяснява опцията за промени в Наказателния кодекс. Предлага се отпадане на отминалостта при закононарушения, свързани с приватизационни покупко-продажби: 

Напълно поддържам изказването на Бойко Борисов по отношение на приватизацията. Обсъждаме с " Обединени патриоти " да се възвърне опцията за наказателно гонене при разнообразни действия, свързани с приватизацията. 

Голям е спектърът на вероятните действия, реализирани в немалка част от приватизационните процедури. Давностният период е друг и би трябвало да предложим решения, които да обзет по-голяма част от случаите. Убеден съм, че бихме могли да обхванем огромна част от тежките действия. Като правист и юрист, съм надълбоко уверен, че съществено търсене може да възвърне огромна част от документите, при които е изработен опит да бъдат унищожени. Правните дейности и надлежно юридическите обстоятелства са удостоверени допълнително от един списък.

В същинската инспекция не би могло да има нищо политическо. Цялата процедура по установяването касае самостоятелната правосъдна система – съда и прокуратурата, която е самостоятелна от политическата воля. Целта е да се отстрани единствено правна спънка, в случай че е изтекло време, сподели още Данаил Кирилов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР