Данъчните започнаха традиционното никулденско засилено наблюдение и контрол на търговци

...
Данъчните започнаха традиционното никулденско засилено наблюдение и контрол на търговци
Коментари Харесай

НАП взе на прицел рибните сергии и заведения навръх Никулден

Данъчните започнаха обичайното никулденско " засилено наблюдаване и надзор на търговци на едро на риба, рибни магазини и заведения за хранене ". Инспекторите от отдел „ Оперативни инспекции “ наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите, като при нарушавания обектите могат да бъдат запечатани за период до един месец.

Към проверяващите екипи в София се включват и обществени реализатори. Те правят наложително изземане на средствата от касите на компании и търговски обекти с обществени отговорности, които не са погасени непринудено в период. Мерките са ориентирани към повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на столицата.

Активният надзор ще продължи и към студентския празник. Данъчните чиновници ще ревизират за укрити обороти и нарушавания в най-големите хотели, заведения за хранене и нощни заведения в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще наблюдават и за годни трудови контракти и обезпечаване на действителни заплати на работещите в обектите.

През коледните и новогодишните празници данъчните ще реализират физическо наблюдаване и покупки на правилото на тайния клиент. Ще се засича и проучва информацията, която отдалечено се подава към приходното ведомство от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се правят спомагателни инспекции, а при подозрения за съзнателно укриване на обороти и проверки на юридически и физически лица.

Със старта на ски сезона ще се ускори и контрола в курортите на територията на региона, в съдействие с органите на Министерство на вътрешните работи. Ще се правят скрити и очевидни наблюдения и инвентаризации за действително отчитане на оборотите.

От НАП-София акцентират, че " контролните дейности по никакъв метод няма да попречат на празничната атмосфера. Мерките на Агенцията са част от цялостната тактика на Национална агенция за приходите за изсветляване в оптималната степен на приходите и облагането им с действителните налози и осигуровки и целят трайна смяна в държанието на бизнеса, а не толкоз налагане на наказания ".

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected], припомнят данъчните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР