Данъчнитe започнаха мащабни проверки в заведенията и магазините в София

...
Данъчнитe започнаха мащабни проверки в заведенията и магазините в София
Коментари Харесай

НАП засилва проверките в заведенията

Данъчнитe започнаха огромни инспекции в заведенията и магазините в София и региона. Освен на място, чиновниците на Национална агенция за приходите вършат проучвания и по интернет. Те ревизират дали действителните обороти на комерсиалните обекти съответстват с импортираните налози и осигуровки.

40 данъчни патрули започнаха инспекции през днешния ден. Обозначени с работни елечета на Национална агенция за приходите те влизаха в заведения и магазини, купуваха си артикули и чакаха да получат касова записка.

" От началото на годината единствено за София имаме над 8000 инспекции, а като брой актове са над 800. В последните няколко месеца от страна на Национална агенция за приходите е поета акция по отношение на заведенията за хранене, които имат по-голям клиентопоток ", разяснява Владимир Василев, шеф бранш " Оперативни инспекции " в Национална агенция за приходите София.

Именно в такова заведение на столичния бул. " Витоша " маскирани като клиенти влязоха данъчните. Те получиха касова записка, само че откакто се легитимираха желаеха да сравнят парите, които се водят на каса с парите намиращи се в сервитьорите.

В част от заведенията за хранене, които проверявахме през последните месеци, сваляхме информация от техния програмен продукт за осъществяване на комерсиалната им активност и след разбор от наша страна се преценя дали да се разпореди на задълженото лице инспекция или проверка в случай че се откри, че има разминаване сред данните от техния програмен продукт и записаните продажби.

Магазините и заведенията, в които не се издават касови бележки, биваха запечатвани на момента за период от 30 дни като наказателна мярка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР