Данъчните още не са приключили проверката срещу схемата със скъпите

...
Данъчните още не са приключили проверката срещу схемата със скъпите
Коментари Харесай

Данъчната проверка на скъпи коли с немски номера още не е приключила

Данъчните още не са завършили инспекцията против схемата със скъпите возила със съмнителни немски номера.

Това излиза наяве от отговор на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос на депутата от " Обединени патриоти " Николай Александров.

През юни Националната организация за приходите (НАП) разгласи, че ревизира активността на немски сдружения, които отдават чартърен коли от висок ценови клас на български компании и жители.

Става въпрос за возила с номера SHA, както и Вътрешни войски. От години у нас се карат първокласни коли, за които се твърди, че са наети в Германия, като задачата е да се избегне заплащането на разнообразни типове налози.

Направени са инспекции на две немски сдружения – Eurolink D GmbH и Eurolink e. K. Inh Evgenia Nikova, които настояват, че отдават чартърен първокласни возила с непозната регистрация. И двете инспекции обаче към момента не са завършили.

До момента данъчните са създали служебни инспекции в базите си от данни за заявените покупко-продажби на двете компании и са направили разбор на инспекциите на водачи на скъпи коли с немска регистрация. За задачата инспекторите от Национална агенция за приходите са работили по описи, предоставени от полицията по нейни инспекции, които са стигнали до притежател с название Eurolink.

Договорите за наем на скъпи коли с български клиенти са сключвани най-много през 2013 година и 2014 година, показва министър Горанов. Проверени са известните адреси на двете компании, само че не са открити данни за осъществяваната от тях активност у нас.

Възложени са 162 насрещни инспекции на жители и компании, употребили колите, като от тях досега не са завършили три. При инспекциите е начислен налог при източника, за какъвто няма данни да е бил плащан. Възложени са 3 проверки и 34 инспекции на български компании, които са сключили контракти за наем на скъпите возила с немските сдружения.

До Германия още през юни са изпратени две молби за даване на информация за двете компании, тъй като посредством тях се заобикаля задължението за регистрация на МПС. Освен това има подозрения, че активността на сдруженията действително се прави в България, което значи, че те би трябвало да се записват по Данък добавена стойност. До октомври Национална агенция за приходите е пратила и две напомнителни писма до немските си сътрудници, само че все пак още няма никакъв отговор, оповестява още Владислав Горанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР