Данъчни стимули за млади семейства със сключен брак и поне

...
Данъчни стимули за млади семейства със сключен брак и поне
Коментари Харесай

Безлихвени заеми за съпрузи предлагат от КНСБ

Данъчни тласъци за млади фамилии със подписан брак и най-малко едно дете оферират от КНСБ на държавното управление. Една от ограниченията планува необлагаем първичен приход за млади фамилии , в случай че годишният му общ размер не надвишава 24 хиляди лв. .

От синдиката оферират още формула за пресмятане на оптималния застрахователен приход и упорстват за поетапното му увеличение . Ръководството на конфедерацията сложи претенции и към проектобюджета на държавното публично обезпечаване за идната година – за по-високо майчинство през втората година, увеличено минимално обезщетение за безработица и по-голяма тежест на година застрахователен стаж в пенсионната формула.

Освен старите хрумвания за необлагаем най-малко за най-ниско платените работещи българи и спомагателен налог за най-богатите , от КНСБ показаха оферти за поощряване на хората да основават семейство .

Първото планува да не се таксуват в началото ниските приходи на едно семейство, до момента в който те не доближат до 24 хиляди лв. на година. Втората мярка е ориентирана към работещи хора до 35 години , които имат най-малко едно дете до 20 месеца след подписване на цивилен брак . Ако фамилията има едно дете, страната ще му връща 40 % от годишния налог на единия родител , в случай че децата са две, върнатата сума ще бъде 75 % , а за три деца ще се възвръща целият налог на родителя. Има и трета мярка за тези работещи хора, изясни специалистът в КНСБ Любослав Костов .

" Отпускане на безлихвени заеми за покупка на жилища при изискване, че съпрузите се съгласят да живеят в страната и да работят най-малко 15 години ", добави Любослав Костов-->

От синдиката упорстват за повдигане на майчинството за втората година от 380 на 415 лв. , както и минималното обезщетение за безработни да стане 12 лв. .

" То е много след правилото, който е заложен в закона, а той е 60 % от моята съответна заплата. Тоест, в случай че аз получавам 610 лева, най-малко 60 % от този размер би трябвало да бъде компенсацията ми за безработица, в случай че рече Пламен да ми каже сбогом ", това съобщи изпълнителният секретар на КНСБ Асия Гонева .
 
Като ограничения за обезпечаване на повече доходи, с които да се поемат повишените разноски, се предлага повдигане на вноската за фонд „ Безработица ” с половин % , увеличение на минималния застрахователен приход за земеделските производители и самоосигуряващите се на 610 лв. , както и на всички минимални прагове с 5.3 % .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР