Данъчни патрули от НАП София започват проверки във всички търговските

...
Данъчни патрули от НАП София започват проверки във всички търговските
Коментари Харесай

Внимание, търговци: НАП започва мегаакция, хиляди обекти попадат под ножа на данъчните, готвят дебели глоби!

Данъчни патрули от Национална агенция за приходите София стартират инспекции във всички комерсиалните обекти в столицата и областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград, оповестиха от Национална агенция за приходите. Данъчните инспектори ще следят заведения, за които е доказано, че има концентриране на хора, а регистрираните ниски обороти будят подозрение.

Засилено наличие на органи по приходите ще има и в огромните търговски центрове. След проучване на риска в такива обекти ще се вършат проверки на компаниите и физическите лица, свързани с тях. Преди седмица данъчни инспектори запечатаха две заведения от огромна верига за хранене в София, поради неиздаване на касова записка.

Други четири обекта от същата верига са сложени под наблюдаване. Цялата информация от компютрите, позиционирани в комерсиалните обекти е копирана и се обработва със профилиран програмен продукт от подготвени екипи в отдел " Ревизии ". Софтуерът разрешава възобновяване, в това число и на изтритите записи.

През онлайн връзката е разпозната друга огромна известна верига със заведения за хранене, стопанисваща 11 обекта в София. Оборотите и начислените и импортирани налози и осигурителни вноски там очевидно не подхождат на броя на клиентите. Още през днешния ден стартират контролни покупки и наблюдения с физическо наличие на органи по приходите във всеки един от 11-те обекта.

Завишен надзор за спазването на данъчните условия има и при предлагането на артикули и услуги в парковете и местата за отдих. Проверки се правят и по борси и пазари. Само за месец са направени над 1000 оперативни инспекции и са издадени актове за открити административни нарушавания.

Повече от 100 обекта са запечатани за период до един месец, като в някои от тях е липсвало фискално устройство. От Национална агенция за приходите припомнят на клиентите, че издаването на касова записка е наложително и при заплащане с дебитна или кредитна карта. От началото на годината чиновниците от на НАП- София са създали 8000 инспекции в търговски обекти и са издали над 820 акта за открити административни нарушавания, а над 200 обекта са дейно запечатани за период до 1 месец, написа в известието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР