Дан Иге (13-2 MMA, 5-1 UFC) увеличи серията си на

...
Дан Иге (13-2 MMA, 5-1 UFC) увеличи серията си на
Коментари Харесай

Дан Иге увеличи серията си в категория перо в оспорвана битка на UFC 247

Дан Иге (13-2 MMA, 5-1 UFC) усили серията си на пет победи в категория " перо " на UFC 247 след оспорвана борба с Мирсад Бектич (13-3 MMA, 6-3 UFC), която приключи с разграничено съдийско решение в негова изгода - 29-28, 29-28, 28-29. И двамата имаха учредения да чакат победа посредством точкуване, като първият рунд очебийно отиде на сметката на американеца, само че босненският му конкурент доминираше напълно във втория и дълго време опитваше да го събмитне с триъгълник с ръце. Третата част бе оспорвана, само че Иге пласира 15 удара против 4 на противника и това очевидно наклони везните в негова изгода в очите на съдиите.

Dan Ige se lleva la decisión dividida sobre Mirsad Bektic. ¿Qué te pareció la decisión? #UFC247 pic.twitter.com/2Z3sT9cgOT
— El Rocktagono (@elrocktagono) February 9, 2020 Иге стартира с първото сполучливо ляво кроше, след което записва и тейкдаун, въпреки Бектич незабавно да се изправи. Темпото бе високо и двамата не се бавиха да влизат в замени в стойка, като напълно скоро Иге отново направи тейкдаун. Десните му юмруци нараняваха босненеца, който се изправи и продължи да се движи наоколо до оградата, само че към този момент съществено изоставайки в борбата. Ново кроше на Иге попадна в главата на противника, а малко по-късно американецът вкара и леви прави в тялото. До края на рунда не се случи нещо друго значително и Иге продължи с търпеливото си пресиране, а евентуално от конфликт глава в глава той бе получил издутина под лявото си око.

Бектич бе малко по-активен със страйкинга в първите секунди на втория рунд, а напълно скоро двамата се озоваха на земята, като босненецът бе от горната страна. Иге бе приклещил дясната му ръка с краката си, само че получаваше колена в тялото. При 3 оставащи минути до края двамата се изправиха, само че Бектич държеше още веднъж да се пренесат на земя. Иге заключи десния крайник на съперника си и се справяше добре със отбраната от тил. Впоследствие обаче Бектич опитва триъгълник с ръце и влезе в цялостен гард, поставяйки Иге в сериозна неволя. 50 секунди преди края на рунда американецът се измъкна и опита няколко юмрука от тил, преди сирената да маркира края на рунда.

Последната част стартира в по-спокойно движение, а реферът Кели Хатли неосновано рестартира борбата в средата на кръга в миг, в който Бектич бе притиснал съперника си до оградата. Последваха хубави замени на крошета и Иге затвърди усещането, че има преимущество в страйкинга - 15:4 удара в негова изгода. Босненецът реализира нов тейкдаун, само че Иге се изправи относително бързо. Битката още веднъж бе пренесена на земя, само че до края на рунда оставаха единствено 30 секунди и нито един от двамата не можа да надделее.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР