Дан Аман, президент на General Motors General Motors произвежда марките

...
Дан Аман, президент на General Motors General Motors произвежда марките
Коментари Харесай

General Motors затваря един от заводите си в Южна Корея

Дан Аман, президент на General Motors

General Motors създава марките Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac и други. Още по тематиката
Китайската Geely купува дребен дял в Daimler

От Geely се надяват да получат достъп до електрическите разработки на Daimler
13 фев 2018
Tesla предизвести, че разноските й може да се усилят през 2018 година

Компанията ще се придържа към задачите си за произвеждане на Модел 3 и заяви, че чака да генерира облага " по някое време тази година "
8 фев 2018
Daimler предизвести, че разноските за нововъведения ще лимитират облагата през 2018 година

Германската компания регистрира рекордни доходи за предходната година
4 фев 2018
General Motors се насочва към нишата на самостоятелните таксита

По предварителни прогнози проектът ще се реализира до 2019 година, като компанията е първата от бранша, която пробва да приложи технологията в мащаб
5 дек 2017
General Motors чака още една мощна година

Компанията ще влага 150 млн. $ в създаването на самостоятелни коли
11 апр 2017
GM влага 5 милиарда $ в разрастващите се страни

Американският производител чака продажбите в бъдеще да се движат основно от растящите пазари в стопански системи като Китай, Бразилия, Индия и Мексико
28 юли 2015 Най-големият американски авто производител General Motors (GM) ще затвори един от четирите си завода в Южна Корея, вследствие на което от компанията чакат да претърпят еднократен амортизационен разход на стойност 850 млн. $, оповестява Reuters. Съдбата на останалите три заводи в страната ще бъде решена в околните седмици, обявиха от американската компания.

Преструктурирането

Затварянето на една от корейските индустриални мощности е част от програмата за преструктуриране на бизнеса, която управлението на GM одобри през 2015 година в опит да изведе компанията до позитивна рентабилност. За последните 2 години в опит да редуцират разноските си от компанията излязоха от редица непечеливши пазари, измежду които Европа, Австралия, Южна Африка и Русия и по всичко проличава, че Южна Корея е идната в листата им.

От автомобилния производител обявиха, че в случай че не бъде реализирано навреме съглашение с корейското държавно управление и профсъюзите по въпросите по какъв начин могат да бъдат понижени разноските и да бъде изведен бизнесът към облага, от GM могат да подхващат фрапантни ограничения като затварянето на част от останалите фабрики. " Времето изтича и всички би трябвало да се задействат незабавно ", разяснява президентът на компанията Дан Аман.

В публикувано до медиите известие от компанията оповестиха още, че вследствие на прекъсването на фабриката в Кунсан ще отчетат еднократен амортизационен разход от 850 млн. $, 375 млн. от които ще бъдат изплатени под формата на компенсации към чиновниците на завода. Разходите по затварянето на производството ще бъдат разпределени сред първото и второто тримесечие на годината, като по-голямата част от тях ще бъдат регистрирани във финансовите резултати на компанията за второто тримесечие.

Южнокорейският бизнес

Южна Корея от години е един от главните индустриални хъбове на General Motors в Азия – в страната се създават близо една пета от всички продадени коли на компанията, като локалните фабрики обезпечават експорт за по-голямата част от Азия, в това число и Китай.

Нарастването на цената на труда в Южна Корея, намаляващото търсене на коли от вид " седан ", каквито главно създават локалните заводи, и сериозните вложения в Китай доста покачиха цената на производството в Южна Корея, което се отрази върху доходността на заводите. За интервала от 2014 до 2016 година от GM Korea са отчели 1.8 милиарда $ чиста загуба.

Преструктурирането на южнокорейския бизнес на GM е част от по-общото реорганизиране на интервенциите на автомобилния конгломерат в Азия. През последните години групата закри производството си в Австралия и в Индонезия и доста понижи активността си в Тайланд, напомня Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР