Дамян Попов е едно от най-свежите и актуални имена на

...
Дамян Попов е едно от най-свежите и актуални имена на
Коментари Харесай

Поп певецът Дамян Попов пред в. "Шоу": Спах с колежка, която вече е семейна, а Рут Колева си купува гледания в интернет

Дамян Попов е едно от най-свежите и настоящи имена на българската поп сцена. Изпълнителят взе участие във второто издание на музикалното риалити „ Мюзик айдъл ”, малко по-късно е номиниран за най-силен дебют, получава награди и призови места от родни и интернационални състезания и фестивали. Сред най-големите шлагери на артиста са “Не виждам без теб ”, “Не вдигай ”, “1 милион ”, а от няколко дни в ефир е и новият му музикален план “Твоето момче ”, в записите на който изненадващо се включи и чаровната Дивна. - Дамяне, кажи ми по какъв начин се случиха нещата при теб в музиката, от кое място стартира всичко?
- Знаеш ли, постоянно съм желал да ми се е случвало нещо диво и нестандарно в музикалния ми път, само че за жалост при мен всичко се случва доста естествено - от пианото и солфежа в музикалното учебно заведение на родния ми Добрич, през класа по поп и джаз музика на доцент Алис Боварян в Националната музикална академия, риалити формат, неповторимите музиканти, с които съм заобиколен и сътворяваме музика, която преди всичко ни харесва на самите нас. Един изцяло естествен, даже леко отегчителен за медиите креативен път.

- Занимавал ли си се с нещо друго, преди да станеш артист?
- Музиката постоянно е била водеща, само че още в младежките си години изпитвах голямо предпочитание да се занимавам с телевизия, радио и по този начин започнах като създател на музикално предаване, тогава в локалната ТВ Ден, след време пък започнах и в едно кореспондентско студио, което работеше за националните ни медии. До последно се чудех музика или публицистика, само че както ти споделих, музиката постоянно е повеждала...


С Анелия

- Разкажи някоя забавна преживелица от професионалния си път, която постоянно ще запомниш.
- При толкоз участия, концерти, места няма по какъв начин да няма луди страсти. Щастлив съм, че пораснах и израснах на сцената, а това ме е възпитало и построило като актьор и човек. Най-запомнящи за мен са огромните концерти. На празника на Варна имаше над 30 000 души, пред които пяхме дружно с Миа, „ Дийп Зоун”, „ Акчент”. На интернационален фест в Браила пък ми връчиха специфичната премия на журито и на националната телевизия и радио. Ето такива моменти са ме белязали вечно.

- Спал ли си с колежка или почитателка?
- Да си дойдем на думата, а (смее се)? Не си разрешавам да разбърквам професионалното с персоналното, въпреки че се е случвало да пристъпя границата с колежка. За почитателките - какво да кажем - те май са по-отворени от нас самите.

- Ще загатнеш ли малко коя е колежката?
- Ами ще кажа единствено, че тя си има към този момент и детенце и човек до себе си, би било неточно да разясня.



- Как гледаш на милионите гледания в уеб страниците за видеосподеляния, които генерират твои сътрудници? Рут Колева неотдавна разяснява, че са купени?
- Има някакви неестествени неща, които ми вършат усещане, има актьори и в хип-хопа и в поп-фолк, които имат безусловно над 10-12 милиона, само че не се ангажирам да разясня. Колкото до Рут, там нещата ми намирисват на българската сентенция “Крадецът вика - дръжте крадеца!”. Аз одобрявам някои от плановете й, само че в случай че отворим статистиката под клиповете, ясно се вижда по какъв начин си е купила хиляди гледания. Така че всеки би трябвало да си гледа в канчето. Защото в случай че непрестанно търсиш абсурда, рискуваш в избран миг никой да не обръща внимание на по-важното - творчеството ти!

- А ти самият по какъв начин възприемаш слуховете по собствен адрес?
- Никога не съм се впрягал от слуховете по мой адрес. А и с какво да ме изненадат - или ще те изкарат наркоман, или ще те нарекат гей, или ще пишат, че имаш проблеми с парите или алкохола... Ще те обвържат с някой човек, който е към теб, без значение дали не е някой твой родственик или добър другар. Неприятно ми е само когато чета за здравословни проблеми, заболявания и така нататък - без значение дали е за мен или някой сътрудник. Най-важното е хората към теб да знаят кой си, какъв си и какъв не си!

- А по какъв начин един поп реализатор попадна в „ Пайнер”?
- Поканата пристигна от Митко Димитров преди 3 години. Работим съвършено, имам нужната среда и независимост да върша това, което усещам и желая. Аз, сходно на доста сътрудници в поп музиката, съм самопродуциращ се реализатор. Възприемам „ Пайнер” по-скоро като мой главен сътрудник, те са мои мениджъри, почитаме се и се разбираме доста елементарно. И макар че рядко се слушам с господин Димитров, когато нуждая се от съвет, мнение или даже просто да си споделя нещо персонално, не се двоумя да му звънна.


Със Светла Иванова

- За какво мечтаеш в персонален и професионален проект?
- Мечтите са мотор в живота на един човек. Нямаш ли фантазии - губиш пътя, губиш смисъла. В персонален проект бленувам за естествените неща - след някоя друга година, живот и здраве, за семейство, прекрасен дом. Засега обаче ергенлъкът ми е на сърце повече!
Колкото до професионалното ми израстване, бих се радвал да вземам участие в някое готино риалити от вида на “Като две капки вода”, с цел да покажа освен вокални благоприятни условия, а да опитам нещо ново и друго. Вярвам, че скоро и това ще се случи!

- Успява ли човек да се устоя от музика в наши дни?
- Ако се занимаваш с музика, с цел да станеш богат, значи си прекомерно огромен оптимист. Аз се устоявам единствено и само от музика, само че не съм богат сигурно. От 10 години насам не съм спрял да работя, пея в клубове, пиано питейни заведения. Не съм станал милионер, само че съм благополучен, че работя това, което ми основава наслаждение.

- Кои са най-близките ти другари?
- Аз нямам супермного близки другари, а и не мисля, че нуждая се от доста такива. Стигат ми двама-трима. Действително могат да се преброят на пръстите на едната ми ръка. Най-близкият ми човек е разбираем на всеки, който ме познава, това е моята колежка - Миа, с която работим дружно, а в този момент даже приготвяме доста крепък нов план. От сътрудниците близки са ми Крум, Светла Иванова, Анелия, Неделяна - Нел. Със сигурност мога да кажа, че имам невероятни другари, в чиято компания постоянно съм благополучен, а това е доста значимо, тъй като както споделя Джим Морисън - “Приятелят е този, който ти дава цялостна независимост да бъдеш себе си!” И последния лев дава за почивки „ Човекът е човек, когато е на път. Благодарение на музиката още от ученическите си години разбрах какъв брой е хубаво човек да пътува. Представяли сме България в доста страни - Румъния, Турция, Чехия, Австрия, Италия, Франция. В последните години съумях да посетя Съединени американски щати, Русия, Испания, Унгария, Карибските острови - Аруба. Обожавам пътуванията, почтено казано, всеки лев, който съм изкарал, все по пътувания е разпилян, само че не скърбя. Всяко ново место те обогатява, среща те с нова просвета, запознаваш се с нови хора, създаваш мемоари, които остават в сърцето ти за цялостен живот”, споделя той.
Интервю на Евгени БОЯНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР