Дамите се нуждаят средно с 20 минути повече сън от

...
Дамите се нуждаят средно с 20 минути повече сън от
Коментари Харесай

Доказано! Жените имат нужда от 20 минути повече сън

Дамите се нуждаят приблизително с 20 минути повече сън от мъжете. Това се постанова от обстоятелството, че употребяват мозъка си доста по-активно, до момента в който са будни.

Жените са известни със способността си да се оправят с няколко неща по едно и също време. Това значи, че те употребяват доста повече мозъка си, за разлика от мъжете. Изследванията демонстрира, че мозъците на представителките на нежния пол са доста по-сложно устроени.

В извършеното проучване са следени общо 210 мъже и дами на междинна възраст. Учените са изследвали мозъчните им функционалности по време на възстановителния интервал, прочут още като сън, а цялото изследване е показано в Индипендънт.

Данните демонстрират, че по време на дълбокия сън кората на основния мозък, частта, виновна за езика, мисловната памет и въобще всички функционалности се освобождава от сетивата. Така тя минава в режим на възобновяване, с цел да се събудим бодри и подготвени за нови провокации.

Количеството сън, от което се нуждае всеки субект, се дефинира от сложността и интензитета на мозъчната интензивност през миналия ден. Това значи, че колкото повече употребявате мозъка си, от толкоз повече сън се нуждаете. Продължителността му се дефинира от това какъв брой време би трябвало на мозъка ви да се възвърне от потреблението му.

Жените употребяват повече от опциите на мозъка си, което значи, че се нуждаят и от повече сън. Учените са пресметнали, че в нормалния случай това са 20 минути повече за дамите. Въпреки това тук влизат и мъжете, чиято работа изисква вземането на доста решения и ексцентрично мислене. Те също имат потребност от повече сън в съпоставяне със средностатистическия мъж.

При дамите, които не получават задоволително количество сън, това се отразява извънредно отрицателно. Изразява се с редица странични резултати като депресии, яд, психичен стрес, неприязън. Интересното е, че негативите не се демонстрират при недоспалите мъже.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР