Дамите със силиконови импланти много по-рядко чуват диагнозата рак, и

...
Дамите със силиконови импланти много по-рядко чуват диагнозата рак, и
Коментари Харесай

Защо жените със силиконови импланти по-рядко страдат от рак на гърдата

Дамите със силиконови импланти доста по-рядко чуват диагнозата рак, и то в напреднал етап. Според мамолога доктор Виктор Йорданов имплати си поставят нормално дами сред 20 и 30 години. Информираме ги, че един път годишно би трябвало да си вършат профилактични прегледи, с цел да следим интегритета. Поради редовността на прегледите, даже да се открие нещо, то е в начален етап. От 40-годишна възраст би трябвало да се прави мамография един път на две години, тъй като тогава честотата на рака нараства. Ако има профилактика, смъртността понижава с съвсем 40%.

По думите му при по-младите ракът е по-агресивен, само че може да бъде заловен в точния момент при профилактични прегледи. " 13% от всички ракови болести през 2018 година са се дължали на инфекциозни сътрудници. Основно това са вирусите Хепатит B и C, човешки папиломен вирус. Ракът на гърдата може елементарно да бъде диагностициран в ранен етап. Това важи и за рака на шийката на матката, на дебелото черво и на простатата. Всеки 4-ти човек би могъл да развие форма на раково заболяване ", споделя пред Нова вирусологът проф. Радостина Александрова.  

Виктория Чао се бори с подлото заболяване от 2,5 години. Днес е добре, заболяването е под надзор и тя приканва дамите да си вършат профилактичните мамологични прегледи, тъй като могат да спасят живот. Преди 6,5 години стартира срещата ѝ с рака когато отива на доктор, а той ѝ споделя, че вижда предраково образувание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР