Дами и господа, другари и другарки, момчета и момичета, транссексуални

...
Дами и господа, другари и другарки, момчета и момичета, транссексуални
Коментари Харесай

С такива протести няма да стане

Дами и господа, приятели и другарки, момчета и девойки, транссексуални и джендъри, патриоти и идиоти, средностатистически и изключителни, гении и олигофрени, както и вся осталная сволач – по този начин няма да стане! Няма да стане с " пърформанси ", няма да стане с " демонстрации ", няма да стане с хитроумни иронични приказки, подмятания, скечове. Няма да стане – тъй като има съществена неточност в превода.
В случаи като тези с Валери Симеонов не би трябвало да има извинения и пояснения – но това съм желал да кажа, но това. Единственото " опрощение " е оставката. Достатъчно години и десетилетия са минали в историята на демокрацията на цивилизования свят, към който се приписваме и ние, с цел да е ясно. В България обаче не е ясно, тъй като не сме част от цивилизования свят.
Как обаче въпросният цивилизован свят се е цивилизовал? Много просто – со малце кютек. Великите мислители и философи са нужни, само че незадоволителни. Трябвало е да станат и събития като Френската гражданска война. Събития, които в България не станаха след сякаш рухването на комунизма.
Симеонов, който е пределно явен, нямаше да е в цялостна мяра подобен, в случай че нямаше и поддръжка. Тя пристигна мигновено от така наречен наедрял бизнес, лицата на който са хора като Кирил Домусчиев, Васил Велев, Евгений Иванов. И защото очевидно тоягата не можем да я вземем, нито да превърнем Френската гражданска война в Българска гражданска война, има въпреки всичко един " цивилизован” метод за по-силно влияние – протест. Бойкот на продуктите, създавани от тези " едри предприемачи ". За благополучие, всяка от " работодателските " организации (КРИБ, АИКБ) си има уебсайт, в който са изброени членовете ѝ. Лесно може да се види кои компании са там, какво вършат – надлежно да се направи избор от тези, които имат най-малко малко съвест, да не го купуват.
Хора като Евгений Иванов си разрешиха да изясняват какъв брой души можели да изкарат работодателите на улицата, като контрапротест на едни майки, търсещи правото на живот за децата си. Такива хора са най-малко на равнището на Симеонов – интелектуално и морално, като второто е дори по-важно. И те би трябвало да получат и научат съответния урок – другояче напълно скоро отново ще си приказваме безплодно за следващия скандал.
А медиите също могат да създадат нещо - да спрат да отразяват персонално Симеонов и цялото държавно управление. Няма да стане, несъмнено, тъй като прекомерно доста от тях са на държавна хранилка.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР