“Дали заявката на Мария Габриел за искане за отстраняване на

...
“Дали заявката на Мария Габриел за искане за отстраняване на
Коментари Харесай

Президентът към ГЕРБ: Преживявате катарзис или имате интерес за отстраняването на Гешев?

“Дали поръчката на Мария Габриел за искане за премахване на основния прокурор Иван Гешев е плод на закъсняло с три години прояснение, на неочакван катарзис или на избран интерес на хората, които стоят зад Габриел ? “. Така президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция, разяснява оповестеното през вчерашния ден от препоръчаната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел за предварителното премахване на ръководителя на държавното обвиняване, в случай че кабинетът й бъде утвърден от Народно събрание.

По думите на Радев, който е на публично посещаване в Южна Африка, „ неочакваният ентусиазъм на Габриел да изиска отстраняването на Гешев мъчно провокира у него екстаз “.

" Когато през 2019 година върнах предлагането на Висш съдебен съвет за назначението на Иван Гешев за основен прокурор, квотата на партията на Мария Габриел го преизбра и то с единогласие . Когато преди три години желаех оставката на Иван Гешев, партията на Мария Габриел освен го поддържаше, само че беше и в колаборация с него. Когато преди две години назначеният от мен длъжностен министър на правораздаването изиска отстраняването на Иван Гешев със същите претекстове, квотата на партията на Габриел го избави – още веднъж единомислещо ", напомни президентът, като уточни, че поради всичко това стои въпросът за претекстовете за поръчката на претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС.

„ България загуби три години, в които импортираните от моите служебни държавни управления в прокуратурата голям брой сигнали за огромни злоупотреби прашасват. Корупцията е неразкрита, възприятието за правдивост е смазано, а политическият развой е заприщен “, разяснява още Радев.

„ Силно се надявам бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите за България решения, съобщи президентът. Тепърва ще забележим, сподели той в отговор на въпрос, дали е допустимо концепцията за отстраняването на основния прокурор да е сполучливата формула за основаване на кабинет в 49-ото Народно заседание. От месеци приказваме за съставянето на кабинет – дано в действителност стане, само че всичко ще стане ясно, когато партията мандатоносител внесе състава на кабинет “, добави президентът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР