Дали вие спите добре и сънувате, осланяйки се на няколко

...
Дали вие спите добре и сънувате, осланяйки се на няколко
Коментари Харесай

Заблудите, които объркват сънищата ни

Дали вие спите добре и сънувате, осланяйки се на няколко общоприети схващания, на които би трябвало да се подчиняваме, когато загасим лампите. Не бързайте да си мислите, че едно топло мляко преди сън отключва вратите на спокойствието и приятните сънища в леглото. Съществуват няколко неправилни схващания по отношение на здравия сън, които по-скоро му вредят, в сравнение с да му оказват помощ. Ако знаем истината, сигурно ще спим по-добре.

Сънищата са една енигматична територия на нашето схващане, само че въпреки всичко научната аргументация за тях е ясна. Те се появяват от шума на електрическите импулси, преминаващи през ствола на мозъка ни на всеки 90 минути. В реалност един сън не трае толкоз доста, колкото ни се коства, само че въпреки всичко в случай че съберем всички сънища през живота си те вършат приблизително към 6 години. Все още не е изцяло ясно каква е ролята на сънищата, само че пък е нужно да научите истината за заблудите, свързани с тях и като цяло със съня.

По-дългият сън е по-здравословен

 Заблудите, които объркват сънищата ни

Това е илюзия номер едно. Реално не е толкоз значима продължителността, колкото това дали се чувствате отпочинали през идващия ден. В последна сметка съвсем всички сме ставали жертва на коварностите на преспиването. Когато спите повече от нормално и нужното ви, ставате още по-отпуснати, мързеливи и нежизнени.

Спете наложително 7 часа

Тук „ наложително ” е лъжовна дума. Всеки самичък може да дефинира дали в действителност спи малко и дали познава персоналните си потребности за сън. Спането не е нормативен спорт – всеки организъм е друг. Едни от нас се нуждаят от 8 часа, а на други им стигат 5-6 часа.

Чаша топло мляко преди сън

Това предписание разсънва приятни страсти, само че истината е, че то въобще не е определящ фактор за качеството на съня. Подобни ритуали преди да си легнем, като специфична гимнастика за разпределяне и така нататък могат даже да ви навредят. Причината за това е, че тези, които имат проблем със съня, се концентрират прекалено много върху положението на проблемност посредством другите ритуали, вследствие на което чувството за безпокойствие се ускорява. По-добре е просто да пандизите очи и да дочакате съня самичък да пристигна.

 Заблудите, които объркват сънищата ни

Абсолютна тишина и спокойствие

Нека всички се съгласим, че актуалния свят е всичко останало, само че не и спокоен и спокоен. Това обаче не значи, че сънят ни е безусловно неприятен. Малко е известно, че в природата на човек е заложено даже и на сън да следи за възможна заплаха. Затова колкото повече се изолирате от близките шумове, толкоз повече напрягате тялото и мозъка си, вследствие на което сънят се затормозява.

Буденето измежду нощ е белег за неприятен сън

Приемем ли това изказване за правилно, надали някои от нас щеше да се разсъни отпочинал на сутринта. Една статистика сочи, че човек се буди 27 пъти на нощ въпреки и да не помни по-голямата част от тези нарушавания в съня си. Ако будната фаза продължи повече от 3 минути, едвам тогава мозъкът ни я „ регистрира ”. Ако се разсъните измежду нощ и не можете да заспите, по-добре станете и свършете нещо. Вероятността по-късно елементарно да потънете в обятията на Морфей е много по-голяма.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР