Дали третата сливица на едно дете ще се възпали –

...
Дали третата сливица на едно дете ще се възпали –
Коментари Харесай

Доц. д-р Ал. Вълков: Родителите също трябва да наблюдават за симптоми на възпалена трета сливица

Дали третата сливица на едно дете ще се възпали – това зависи от неговия имунитет, само че и от изискванията, в който то се отглежда. Това изясни в изявление за предаването ни " Хоризонт до обед " доцент доктор Александър Вълков – шеф на клиника " Уши, нос, гърло " в УМБАЛ " Георги Странски " в Плевен:

Когато се получи за първи път реакция на тази трета сливица по отношение на някакъв вирус, естествено е тази трета сливица да усили своя размер. Тя отделя един подобен инфекциозен секрет, който пък е повода за чувствтото за цялост в носа, в носоглътката, както и за гъгнивия диалект и за хремата.

Доктор Вълков посъветва родителите да обръщат вниманиие на децата си с настъпването на есента и смяната на времето, в това число и това дали това детето им има изменен носов диалект или не диша добре през носа;  когато спи е с отворени уста, май се чува се малко похъркване или даже стартира да не дочува.
 
При някои деца третата сливица, с която всички се ражаме, може да провокира смяна в растежа на лицевите кости, напомни още доцентът.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР