Дали това може да се формулира като закононарушение е предмет

...
Дали това може да се формулира като закононарушение е предмет
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски влачат към дъното ГЕРБ, ДПС и ортаците си

Дали това може да се формулира като престъпление е предмет на правото, само че в честен проект пропадането е гръмовно. Никакви ПР-номера на Борисов не могат към този момент да го върнат на сцената, тъй като той е деградирал в очите на българите. Дори тези, които към момента го поддържат, са с нещо подвластни и принудени да го създадат или са останали без полезности.

Защитните реакции на хора от кръга до Борисов и опитите да отвръщат на изнесените от служебното държавно управление и следствия на самостоятелни от него медии обстоятелства са все по-нескопосани и лишени от причини. Даниел Митов, Деница Сачева, Томислав Дончев, Тома Биков и други са изцяло неефективни, а бранители като Стъки са напряко прострелване в крайници. Борисов може и да осъзнава това с вродения си инстинкт, само че не разполага с нищо по-добро. Отборът му е вял, демодиран, отегчителен и най-много подправен. Защото участниците в него знаят, че 99% от изнесеното за него е правилно. Защитават го не поради качествата и харизмата му, а с цел да спасят личните си задници, тъй като им е ясно, че доста от тях ще го отнесат поради водената от него гробокопаческа политика по отношение на популацията и страната.

Борисов е най-голямата тежест за ГЕРБ сега. Дали той и Пеевски ще бъдат прегърнати като Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет на палубата на техния „ Титаник “ на корупцията, потъването е неизбежно.

Фалиралата корпорация ГЕРБ обаче няма късмет без своя основател. Осъзнаването, че Управителя се е трансформирал в Диктатор и е ограбил до шушка освен страната, само че и личното си създание, не им оказва помощ. Без него те са отегчителен общ брой от „ калинки “, събирани на правилото на слугинажа. Те не могат да предложат нищо свястно, а даже и да сформират някое обръщение, няма кой да им повярва.

Ситуацията се движи към летален излаз. Никакви опити за реанимация от страна на някакви пратеници на ЕНП не могат да оказват помощ. Борисов ще закопае своята партия, тъй като тя без него не може. Дори най-големите сатрапи в историята не са съумели да запазят режимите си, когато народите са се отвратили от тях.

Няколко думи и за протичащото се в Движение за права и свободи. И там, като в ГЕРБ, обстановката е за обредния дом. Нелепият ултиматум против Съединени американски щати да им дават доказателства за какво са наложени наказания на техния зенгин Делян Пеевски изначало провокира смях, само че след това стана ясно, че босовете в придвижването са се сблъскали с влак…

Започналото триумфално и приключило траги-комично посещаване на водача Карадайъ в Турция не способства за подсилване на престижа на придвижването, а таман противоположното – даден бе мотив в България доста хора да възнегодуват против намесата на турския президент Ердоган във вътрешните работи на страната ни. Не че го прави за първи път, само че този път бе много безочливо. Скандалът и уточняванията за неточност в превода на думата „ татковина “ и „ прародина “ бе сол и пипер в прегоряла гозба.

В същото време Съединени американски щати оповестиха заостряне на вниманието към протичащото се в Западните Балкани. Това значи, че въздействието на исляма в тази част, ще бъде понижено съществено.

Именно в подобен сюблимен миг, когато Движение за права и свободи незабавно би трябвало да реши по какъв начин по-незабележимо да се раздели Пеевски, от Кърджали пристигна новината, че изселнически организации и локални турци замислят промяна на водача на Движение за права и свободи Карадайъ с Неджми Али – сега кмет на Джебел. Заговори се също, че известният с положителното си обучение и опит Али е кадър, издиган от Ахмед Доган. Вероятно това е метод почетният ръководител да даде ход на огромната смяна в партията, която е натрупала цяла планина от негативи около Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и още неколцина от неговия кръг.

Ако Движение за права и свободи не предприеме решителна стъпка в този момент – ще последва ориста на ГЕРБ. На шията на придвижването висят като воденични камъни остарели, обрасли с корупция водачи, които ще го завлекат на дъното.

Най-забавни са пумпалите към Борисов и Пеевски, които към момента се надяват, че двамата ще си върнат господството в страната. Няма да стане, само че към този момент стартират да потъват и ортаците им по обири. За да се спасят, Бойко и Делян ги накисват по всевъзможни способи пред наши и непознати управляващи.

От една страна са патоанатомите, а от другата – бай Ставри…

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР