Дали Светослав Симеонов - бивш шеф на фонд Земеделие, е

...
Дали Светослав Симеонов - бивш шеф на фонд Земеделие, е
Коментари Харесай

Дали Светослав Симеонов е човекът, когото Борисов е заплашил, че децата му няма да разберат, че ядат месото му? |

Дали Светослав Симеонов - някогашен началник на фонд " Земеделие ", е индивидът, който Борисов е заплашил, че децата му няма да схванат, че ядат месото му?

Този въпрос зададе журналистът Полина Паунова на вътрешния министър Бойко Рашков в ".

Отговорът на Рашков бе: " Изследвайте го този въпрос ".

Паунова цитира диалог сред прокурор Николай Кокинов и Бойко Борисов по делото, където някогашният министър председател загатва името Светльо. На настоятелното й наново питане дали Симеонов е заплашваният човек, Бойко Рашков отговори: " Защо аз би трябвало да давам отговор на този въпрос? Аз съм подал тематиката и оттук насетне тя би трябвало да бъде изяснена от други, не от мен. Няма да отговоря, не е моя работа. Аз не съм проверяващ орган. Ако бях проверяващ орган, нямаше да се развият по този начин нещата, тъй като в никакъв случай не съм разрешавал някой да ми влияе на вътрешното ми разбиране и да извинявам лица, за които има доказателства, че са направили тежко съзнателно закононарушение, което по моя информация е обвързвано с тежко корупционно държание ".  

Рашков прикани публицистите да проверяват каква е ориста на това произвеждане, за какво не е влезнало в съда, за какво не е дадена опция на съда да реши на кои показания на очевидеца да се концентрира.

Случаят нашумя след изявление на самия Рашков в предаването " Евродикоф " на 28 май, когато той разгласи, че при него пристигнал човек и му разказал ужасяващи неща. " Нещо ужасяващо е: по какъв начин му е казано, че има жена и деца, или пък има фамилии, които няма да схванат дали не ядат неговото месо ", сподели тогава Бойко Рашков и добави, че съгласно него опасността е отправена от някогашния министър председател Бойко Борисов.

Акцията на ДАНС

Бойко Рашков назова измислици информацията на Българска национална телевизия, че сътрудници на ДАНС са влезнали в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", националната полиция и прокуратурата и изземват секретни документи. 

Според Рашков чиновници на ДАНС са в профилираната прокуратура за рутинни дейности и инспекция на материали, съдържащи класифицирана информация. Министърът изясни, че час по-рано е бил в националната полиция, с цел да показа новия й шеф Станимир Станев и всичко е било умерено. След това се видял с шефа на ГДБОП Калин Стоянов, който не му споделил нищо сходно. Рашков добави, че някой желае да внесе ужас и това не е служебното държавно управление. Една от опциите е това да е ГЕРБ, която " популяризира подправени вести и ще ускори тази акция с лъжливи вести, тъй като изборите наближават ", разяснява той. 

Има ли чистка в Министерство на вътрешните работи и службите

Рашков разяснява и изявлението на някогашния министър председател Бойко Борисов, който призна, че е разписал дългите отпуски на шефовете на спецслужбие малко преди служебният кабинет да стане факт, само че когато видял какво се случва и по какъв начин се оголват те, ги помолил да се върнат на работа.

" Не му (на Борисов) прави чест. Освободени са двама души от ДАНС. Службите работят обикновено сега. Те са освободени от страха, който същият този човек посредством своите министри и персонално е налагал. От него хората още не могат да се освободят ", сподели Рашков.  

Службите работели по-спокойно, тъй като виждат, че не работят за премиера, за министъра, а за жителите.

За обвиняванията към някогашния шеф на кабинета на Рашков Елена Фичерова  

Бойко Рашков назова " някакви случайни изказвания на човек след няколко питиета " думите на Бойко Борисов, че Елена Фичерова е вземала секретни материали и ги е носила на Васил Божков. Министърът изясни, че тя не е имала достъп до такива материали и класифицирана информация. Дори и да е желала да го направи, не е имала такава опция. 

" От това по-невероятна небивалица не съм чувал ", сподели Рашков.

Случаят Папалезов

Случаят с уволнения шеф на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “ Ангел Папалезов, който оня ден бе упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културни полезности, също стана обект на коментар от страна на Бойко Рашков.

" С служителя на реда Папалезов нещата са просто възмутителни от позиция на метода, маниера. Това непрестанно самовъзвеличаване на основния прокурор Гешев с тези шумни акции, които накърняват името на лицата, във връзка с които се подхващат такива дейности, и за които няма присъда, е възмутително ", разяснява Рашков и подсети за презумпцията за невиновност. 

Според министъра Папалезов е получил морална присъда от " тази наша прелестна прокуратура ". Обвинението създава на конвейер шумни каузи против неуместни хора, счита той. И добави, че Гешев в действителност работи против държавното управление. Призованите да свидетелстват в националното разследване са били разпитани като предпазени очевидци, посочи министърът. Самият Рашков знаел най-малко за двама такива очевидци. 

" Това е неповторим случай в нашата наказателно-процесуална процедура ", съобщи Бойко Рашков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР