Дали ще има нова промяна на формата във футболната Първа

...
Дали ще има нова промяна на формата във футболната Първа
Коментари Харесай

Ето какво може да се случи в сряда - Денят „Х“ за родния футбол!

Дали ще има нова смяна на формата във футболната Първа лига, ще разберем в сряда. Тогава следва съвещание на Изпълкома на БФС, на което ПФЛ ще направи своето предложение. Както е известно към този момент, става въпрос за увеличение броя на тимовете на 16, а не 14, както е сега. При това състояние няма да има изпадащи след края на сегашния сезон.

Вероятната промяна провокира голям брой реакции, някои от които много отрицателни. Клубове, експерти и публицисти настояват, че гласеният нов формат на шампионата, в който няма да има баражи, ще бъде незанимателен и дори ще се усилят опциите за игра на черно тото.

Ето какво ще бъде съответното предложение на Професионалната футболна лига, зад което стоят и някои членове на Изпълкома на БФС, написа БЛИЦ.

Става въпрос за следното.

От новия сезон ще има 16 тима, само че плейофите остават. Ще има постоянен сезон, след което и втори подобен по сходство на сегашния. Тогава тимовете ще бъдат разграничени на първа шестица, втора шестица и четворка. Четворката ще бъде формирана от последните четири отбора в класирането, които ще водят борба за оцеляване. Първият от тях ще резервира мястото си в елита, вторият отива на бараж с третия от Втора лига, а последните два ще изпаднат. Победителят от втората шестица пък, т.е. – седмият в крайното класиране, отново ще играе бараж както е сега, за присъединяване в европейските клубни шампионати.

Ще се гласоподава ли това предложение, ще стане ясно вдругиден. Ако това се случи, през актуалното състезание единствено последният в крайното класиране ще играе бараж с третия от Втора лига за място в елита. Първите два от второто равнище на футбола ни влизат в Първа лига (Пирин към този момент го направи, евентуално другият ще е Локо (София).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР