Дали ще има избори зависи от съвестта и от взимането

...
Дали ще има избори зависи от съвестта и от взимането
Коментари Харесай

ПП не иска да разговаря със Слави Трифонов за съставяне на правителство -

Дали ще има избори зависи от съвестта и от взимането на решения на няколко депутата, съобщи пред Българска национална телевизия Асен Василев.

Днес следобяд президентът Румен Радев връчи мандата за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател Асен Василев, посочен от парламенталната група на " Продължаваме промяната ". Мандатът е за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

В предаването " Панорама " довечера Василев съобщи, че Политическа партия към момента не е събрала поддръжката на 121 депутати.

Отношенията със Слави Трифонов и с президента

Асен Василев каза, че Политическа партия няма да беседва със Слави Трифонов: " Нямаме желание.   С господин Трифонов и изобщо с Има Такъв Народ като конструкция, ръководена по метода по който тя влезе в първия кабинет, имаме съществени разлики. Целите, които ние считаме, че би трябвало да се следват, е средствата да отиват при всички български жители и да се спре с това избрани фири да взимат огромни поръчки, да са авансово определени. Трудно виждам по какъв начин Политическа партия може да взаимодейства по този метод с някой. Затова ние търсим сега хора, които доста ясно желаят да застанат на страната на жителите ".

На базата на диалога, който имахме през днешния ден с президента - той си има конституционни пълномощия, държавното управление и Народното събрание също имат своите конституционни пълномощия. Според мен в случай че всяка от тези управляващи си стои в границите на конституционните пълномощия, няма да има нито проблеми, нито напрежение, сподели претендентът на Политическа партия за министър председател.

Войната в Украйна ще продължи " най-малко още 3-4-5 години "

Василев е на мнение, че решението за изгонването на 70 чиновници на съветското дипломатическо ведомство е вярно.

Не България е страната, която търси борба, заяви той.

Русия стартира борбата - тя ни постави в лист с противников страни. Тя ни спря газа, макар че ние си бяхме платили. Няма по какъв начин някой да каже: " Ти си вражеска страна, ние ще стреляме с ракети по Лондон и всички други противников страни " и ние да се държим " Те ни плюят - все едно, че дъжд ни вали ", коментира кандидатът на Политическа партия за министър председател.

Той напомни, че това не е първият път, в който се прекъсват дипломатическите връзки сред България и Русия. У нас ще останат 43 съветски дипломати - при 12 български в Москва. Това е два пъти повече от дипломатите, които Русия има в Холандия или Румъния, сподели Василев.

Той предвижда, че войната в Украйна ще продължи " най-малко още 3-4-5 години ".

Вие видяхте какво се случи - решенията на НАТО в Мадрид, там беше и президентът Радев. 300 000 бойци се разполагат в Източна Европа, това не се е случвало от Втората международна война. Ние влизаме в една доста тежка ексалация и не виждам това по какъв начин ще завърши в идващите 6 месеца, заяви Асен Василев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР