Дали ще бъде елиминирано машинното гласуване или не, е въпрос

...
Дали ще бъде елиминирано машинното гласуване или не, е въпрос
Коментари Харесай

ЦИК: Депутатите да решат да махнат машинното гласуване или да не го махнат

„ Дали ще бъде отстранено машинното гласоподаване или не, е въпрос на законодателя. Той би трябвало да го реши посредством възможна смяна на Избирателния кодекс. Това, което ЦИК обаче счете, че е длъжна да направи, е да даде своя разбор, в който да даде грешките и проблемите, които са зародили на изборите за европейски парламент. ”

Това съобщи пред " Нова телевизия " Александър Андреев, представител на ЦИК, по отношение на разискването от предходната седмица, че е редно машинното гласоподаване да бъде отстранено.

Ако не бъде, на локалните избори идната есен би трябвало да бъдат обезпечени 6000 машини за гласоподаване, които ще са 2 пъти повече от наличните за европейските избори от май месец.

Той посочи, че в 26 секции тогава машините не са проработили, а на голям брой места има неточност при отчитането на преференци.
 Манолова изпрати 14 рекомендации до ЦИК за машинното гласоподаване. Вижте ги
ЦИК е дала своите оферти за облекчение на протокола, като поучава да бъде назначен един държавен орган, който да одитира и сертифицира машините. Това обаче не може да е самата ЦИК, защото тя няма потенциала за сходна активност - нито хора, нито база. Андреев поучава тази функционалност да се поеме най-добре от администрацията на Министерския съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР