Дали ще бъдат намерени необходимите депутати за избиране на ново

...
Дали ще бъдат намерени необходимите депутати за избиране на ново
Коментари Харесай

Владислав Панев: Моментът е важен, на България ѝ трябва добро управление

Дали ще бъдат открити нужните депутати за избиране на ново държавно управление, е въпрос с нараснала компликация. Този въпрос би трябвало да се реши от мандатоносителя, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " ".

Ситуацията в света е извънредно динамична. На България ѝ би трябвало положително ръководство в тази нова обстановка, която идва в обозримото бъдеще. Проблемът няма да бъде инфлацията, а забавянето на стопанската система и възможната безработица. Служебно държавно управление може да се окаже неприятно решение. Моментите на рецесия са тези, в които се взема решение дали страните ще вървят нагоре или надолу, тъй че се намираме в доста значим миг, съобщи Панев.

Важните въпроси пред България са до края на годината да реализираме промени в правосъдната система, които да разрешат промяна на състава на Висшия правосъден съвет и механизъм за надзор на основния прокурор в ене ргетиката, които да ни обезпечат диверсифициран достъп до енергийни запаси, добави той.

По думите му сега парите на страната в Българска народна банка са 8,7 милиарда лв. при 7 милиарда лв. предходната година. Парите се усилват, а държавният дълг понижава. Въпросът е по какъв начин ще посрещнем рецесията, тъй като от опозицията, откакто при вота на съмнение твърдяха, че няма пари в страната, при вктуализацията на бюджета гласоподаваха спомагателни разноски в размер на близо 1 милиарда лв., означи зам.-председателят на ПГ на Демократична България.

Той предвижда, че цените на горивата ще паднат в идващите няколко месеца поради забавянето на стопанската система в международен мащаб. Прогнозира понижаване и на цената на хляба.

Владислав Панев уточни, че азербайджанският газ ще обезпечи 1/3 от българското ползване на природен газ. Остава въпросът от кое място ще дойдат останалите 2/3. Няма по какъв начин цяла Европа да се доставя с американски полутечен газ. Предстоят забавни времена, съобщи той.

Панев сподели още, че в случай че не бъде формирано държавно управление с първия и втория мандат, от Демократична България няма няма да изискат президентът да връчи третия мандат на тях, само че увери, че им бъде даден, ще създадат всичко допустимо да излъчим държавно управление, което да извърши значимите за страната промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР