Дали ще бъда с качулка или не зависи от времето,

...
Дали ще бъда с качулка или не зависи от времето,
Коментари Харесай

Николова: Няма единно решение в Европа по отношение на ваксинационните паспорти

„ Дали ще бъда с качулка или не зависи от времето, само че аз вървя по местата за настаняване и изхванване като скришен клиент. Мога да ви уверя, че бизнесът съблюдава ограниченията. Аз върша неочаквани визити, с цел да съм сигурна, че хората могат да бъдат спокойни посещавайки тези места “. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България “ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Тя добави, че е в непрекъснат разговор със здравния министър проф. Костадин Ангелов и изясни, че животът и здравето на хората са приоритет.

„ При нас ограниченията са уравновесени. Много е значимо стопанската система да работи и в това време да пазим живота на хората. По отношение на туризма – той не е единствено изхранване и настаняване. Ние би трябвало да следим трендовете. Към този миг март месец наподобява действителна опция за отваряне на този отрасъл. Въпросът е да има баланс при прецизно съблюдаване на ограниченията “, сподели Николова.

„ Каквито и ограничения да въведем, в случай че хората не са наясно, че те би трябвало да се съблюдават то те няма да имат огромно значение. Надявам се броят болни да не се усилва и приканвам към дисциплинираност “, добави вицепремиерът.

За PCR тестванията

„ Тези PCR проби са гаранция за това, че в страната влизат хора, които не са заболели. Това е мнението на проф. Костадин Ангелов. Антигенните проби са приравнени към PCR и това е една опция за туризма. Те стават доста бързо и са доста по-евтини “, изясни Николова.

За помощите за бизнеса

„ Помощите са подвластни от административни правила и процедури. В държавната администрация хората работят в изискванията на пандемия, само че ние вършим всичко допустимо да разгледаме всички заявки и да разплатим средствата. Във всички случаи държавната администрация би трябвало да работи по този начин, че хората да получат навременна помощ “, сподели министърът на туризма.

Ваксинационните паспорти за туристи

„ Няма единно решение в Европа във връзка с имунизационните паспорти. Разбира се имунизацията е в огромна помощ на туризма, тъй като тя дава едно успокоение. Това обаче е непринуден акт и ние не можем да задължим хората. Аз бих предложила на хората от сектора да го създадат. На този стадий няма решение входът в страната да бъде разрешен единствено за имунизирани против COVID-19. Има алтернатива лицата, които са имунизирани да се наблюдават с указател, с цел да има успокоение за туристите, които влизат в България “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР