Дали са 9, 5, трима или един членовете на КЕВР

...
Дали са 9, 5, трима или един членовете на КЕВР
Коментари Харесай

Няма работещи регулатори в България, според Ивайло Мирчев |

Дали са 9, 5, трима или един членовете на КЕВР няма значение, въпросът е, че сега няма работещи регулатори в България. Има хора в КЕВР, които са на избрана политическа мощ, които пазят избрани ползи и това се случва освен в КЕВР, случва се в БЕХ, в Електроенергийния систематичен оператор, тъй като става дума за милиарди. 

Това съобщи депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика, по Българска национална телевизия. 

Целта е единствено една - да има същински, самостоятелен регулатор. Не знаем дали това са подобаващите претенденти - единият е предложение на " Продължаваме промяната ", а другият на " ИТН ", ще се срещаме, само че не виждам причина да не ги подкрепим. Искаме да забележим техните цели и тогава ще вземем решение. Станислав Тодоров го познавам доста добре и нямам никакви съмнения за неговите професионални качества, добави Мирчев.

" Г-н Цацаров и господин Гешев, в случай че си гледаха работата, тази върхушка в енергетиката нямаше да работи и прокуратурата щеше да е повдигнала обвинявания, вместо да се пуска чадър на избрани дейности над избрани хора, добави Ивайло Мирчев. Той акцентира, че всички наранени от високите сметки за ток ще бъдат обезщетени. Подготвя се автоматизиран механизъм, който да сработва в такива обстановки, сега в Закона за енергетиката това липсва, изясни той. 

По думите му се поставя на ниска цена лед осветяване, с ниско качество, тъй като от всяка социална поръчка се пробва да се открадне нещо.

Според Ивайло Мирчев е належащо основаването на орган в това отношение, който да съветва общините и да съблюдава по какъв начин се организират публичните поръчки.

" Мораториумът не би трябвало да продължава до края на март, нашите проекти бяха до началото на февруари да бъде преустановен, тъй като мораториумът е неприятно решение, извънредно решение, уповавам се измененията в Закона за енергетиката да бъдат признати бързо и мораториумът да бъде отстранен бързо ", сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР