Дали с плодове или като кремообразна каша, всички обичаме овесени

...
Дали с плодове или като кремообразна каша, всички обичаме овесени
Коментари Харесай

4 грешки при приготовлението на овесените ядки, които всички допускат

Дали с плодове или като кремообразна каша, всички обичаме овесени ядки! Тези дребни фини люспи освен са вкусни, само че основават и възприятие за задоволеност. Ако обаче овесените ядки не извършват тези два критерия, най-вероятно не ги приготвяте вярно. Ето кои са четирите най-често срещани неточности:

1.Приготвяте овесените ядки с вода  

Когато овесените ядки са съчетани с протеини, могат да ни държат сити до обяд. Как обаче да ги приготвим? Не добавяйте към закуската си вода, а краве или неподсладено соево мляко. Ако пък предпочитате бадемово или кокосово мляко, толкоз по кремообразен усет ще добият овесените ядки. Но защото тези два типа мляко съдържат по-малко протеини, добре е да ги обогатите с спомагателна порция ядки или семена.

2. Не употребявате верния съд

Не приготвяйте овесените ядки в нормалната купичка за закуска. Голямата дълбока паница освен не разрешава на люспите да прелеят, откакто набъбнат, само че им дава и задоволително пространство, с цел да разпрострат цялостния си усет и да се съединят с останалите добавки.

3. Добавяте овесените ядки в неверния миг

Когато приготвяте кашата си с топло мляко, би трябвало да съблюдавате две неща: в случай че я предпочитате кремообразна, прибавете ядките едвам когато млякото заври. Ако пък желаете да запазят формата си, пуснете ги в студената течност и чак по-късно затоплете всичко. А може и да накиснете ядките с желаните от вас добавки от предходната вечер и да оставите сместа в хладилника за през нощта.

4. Забравяте солта

Няма значение дали предпочитате закуската от овесени ядки сладка или пикантна. При всички случаи би трябвало да добавите щипка сол още в самото начало, с цел да добие кашата баснословен орехов усет, вместо да бъде блудкава.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР