Дали ротацията ще се осъществи или не зависи от това

...
Дали ротацията ще се осъществи или не зависи от това
Коментари Харесай

Съдбата на сглобката: Дали ще има ротация, зависи от Денков и Габриел

Дали ротацията ще се реализира или не зависи от това дали ще се схванат Николай Денков и Мария Габриел, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. От ПП-ДБ също приканиха да се изчака структурата и състава на кабинета, който ще предложат Денков и Габриел.

Политическите мнения вижте във включването на Милена Кирова

Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ:

" Денков и Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има. Решенията се взимат в Министерски съвет, а човек нормално разсъждава по този начин, както мисли. И в случай че за някой служебните министри са пешки, то такива бяха. За нас са най-малкото дами, офицери, а някои са кончета, които подскачат наляво-надясно. Въпросът е да не се стигне до цвунг-цванг или обстановка, в която всеки ход е неверен. Ако желаете за шах да си приказваме - аз съм добър ".

Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ":

" Ние сме реалисти и по тази причина считаме, че България има потребност от постоянна власт, само че това би трябвало да бъде направено политически, което е и нашият фокус. Смятаме, както сме оповестили, че най-хубавият метод е въпросите, които се отнасят до структурата и състава на Министерски съвет, да бъдат оставени в ръцете на двамата души, които до момента отговаряха за това България, тази извънредно комплицирана формула, с триумф да я приложи - Мария Габриел и Николай Денков ".

Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи:

" Има време до 6-и март. Пешки е редил единствено той (президентът Румен Радев - б.а.) до момента - доста пешки и топчета и всевъзможни други играчки и си ги редеше две години. Нека изчакаме госпожа Габриел и Денков, дано си дадат оценката за министрите и да я покажат и ще решим кой по какъв начин поддържаме. Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна неточност, в случай че тя не се случи. Държавата е постоянна сега. Трябва да се случи тая ротация и да има това държавно управление ".

Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия:

" Още повече на фона през днешния ден, когато по през целия ден се карате какъв да е външния министър, за това кой ще рапортува против другия пред чужденците, за това дали Ники ще пътува или Габриел ще пътува, дали ще се чува гласа на Политическа партия или на ГЕРБ, само че никога гласът на България и желанието на българския народ ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР