Дали на закуска, на обяд в офиса, или като сандвичи

...
Дали на закуска, на обяд в офиса, или като сандвичи
Коментари Харесай

Не мажете филийката си с тези 4 нездравословни продукта

Дали на закуска, на обяд в офиса, или като сандвичи за из път, филийките, намазани с нещо вкусно, са подобаващи за всевъзможни случаи. Но според от това какъв самун и какъв артикул за намазване употребявате, те елементарно може да се трансформира във зложелател на стройната фигура. Ето кои артикули за мазане е добре да избягвате, с цел да запазите тънката си талия:

Лебервурст, метвурст

Преработените меса като саламите, към които спада и лебервурстът, са общоизвестни болестотворни. Желязото в тези меса, така наречен хем-желязо, отключва действия, които повреждат клетките. Това води до висок риск от рак на дебелото черво. Освен това в модифицираните меса нормално има доста сол, която е причина за високо кръвно налягане. И най-после, саламите съдържат огромно количество наситени мастни киселини, които покачват рисково стойностите на холестерола и от които се дебелее.

Лешников или фъстъчен нуга крем

Най-вече децата обичат да мажат хляба за закуска с пълен слой течен шоколад. Ала и възрастните мъчно устояват на сладкото лакомство за намазване. Но в нуга кремовете на вятъра ще търсите потребни субстанции. Основните им съставки са захар и мазнини – нормално под формата на палмово масло. А делът на ядките и какаото е незабележим. Освен това в крема са добавени изкуствени ароматизатори и емулгатори. По тази причина не е желателно да ядете постоянно филийки, намазани с него.

Вегетариански колбас

Много хора се въздържат от месо и протягат ръка към вегетарианския колбас, който набира все по-голяма известност. В супермаркетите се предлага богат избор от растителни и вегетариански салами като колбас, шунка или лебервурст. За да се приближи усетът им до животинските артикули, към тях се прибавят най-различни овкусители, а делът на наситени мастни киселини, сол и захар също е забележителен. Е, по какъв начин освен това състояние да ги назовем здравословни?!

Фъстъчено масло

Мнозина го избират на филийката си – изключително спортуващите, защото дава доста протеини за създаване на мускулна маса. Но с това вкусно кремообразно сладко-солено лакомство несъмнено би трябвало да се внимава. Защото 100 грама съдържат цели 588 калории! Не бива да ядете повече от една супена лъжица фъстъчено масло дневно. А в случай че постоянно го комбинирате с мармалад, сигурно ще натрупате непотребни килограми.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР