Дали КПКОНПИ трябва да има разследващи функции или не -

...
Дали КПКОНПИ трябва да има разследващи функции или не -
Коментари Харесай

Преговорите за правосъдие: Спорът е за функциите на КПКОНПИ |

Дали КПКОНПИ би трябвало да има проверяващи функционалности или не - това е огромният спор в договарянията в работната група " Правосъдие ".

Едната версия се пази главно от Лена Бориславова, която е представителят на " Продължаваме промяната " в договарянията. Според нея на Комисията за предотвртяване на спора на ползи и лишаване на нелегално добитото имущество би трябвало да се дадат спомагателни пълномощия, с цел да могат уличените в корупция дейно да бъдат наказани.

Според представителите на Българска социалистическа партия това крие голям риск комисията, отпред на която сега е Сотир Цацаров, да се трансформира в бухалка. Ще се случи следното: Комисията те нарочва за нелегално забогатял и стартира да те проверява, до момента в който се откупиш. Това отваря голямо поле за корупция. Няма на кого да се оплачеш, тъй като си само и единствено в нейните ръце.

Тази смяна няма да докара до успеваемост, а до лов на вещици и рекет към почтени хора, е тезата, която Българска социалистическа партия са защитавали, научи OFFNews от участник в договарянията.

Този спор е основен в разбирането ни за правораздаването ни като такова, договарянията ще не престават до момента в който реализираме единодушие за това, разяснява източникът ни.

Той е безапелационен, че никакви имена не са обсъждани. Нито за възможен правоприемник на Цацаров, нито за министър на правораздаването и негови заместници. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР