Дали имат право да работят или не се чудеха хиляди

...
Дали имат право да работят или не се чудеха хиляди
Коментари Харесай

Търговците в паника заради изънредните мерки за сигурност ВИДЕО

Дали имат право да работят или не се чудеха хиляди търговци у нас през днешния ден. Голяма част от тях не са разбрали правилно заповедта на министъра на опазването на здравето, оповестява Нова телевизия.

Пълен СПИСЪК с обектите, които ще работят и които няма да работят

Георги е притежател на оръжеен магазин. Според заповедта на здравното министерство активността му не попада измежду неразрешените по време на изключителното състояние. Въпреки това той не е сигурен има ли право да отвори.

„ Хубаво е да се вземе някакво решение, да се каже какво прави дребният търговец. Финансовите загуби са неизбежни освен за нас, значимо е в действителност здравето на хората”, счита Георги Петков – притежател на оръжеен магазин.

Отговорът – настояща заповед показва, че се преустановяват визитите в игрални зали, нощни заведения, питейни заведения,ресторанти, кафета и огромни търговски центрове като се изключи застрахователните и банковите офиси в тях, както и аптеките. Непопадащите в този лист имат право да работят.



Проверката ни демонстрира, че някои от огромните пазари в столицата, като този в ж,к. „ Младост”, работят само питателните магазини.

„ Икономическият живот в страната би трябвало да продължи, популацията би трябвало да бъде обезпечено с нужните им потребности, артикули и услуги”, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Условие остава в магазините да няма скупчвания на клиенти.

„ Дали сме инструкции на РЗИ-тата и на Министерство на вътрешните работи - открият ли подобен магазин, в който на касите или вътре в него е разрешено скупчване на хората, да бъде затворен веднага”, безапелационен бе министър председателят Бойко Борисов.

Заради това и в Пловдив краткотрайно затвориха магазин за строителни материали. А от през днешния ден тел. 112 няма да служи единствено за незабавни повиквания. На него ще могат да се задават разнообразни въпроси, свързани с рестриктивните мерки от изключителното състояние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР