Дали и какви пари стигат до медицинските сестри, зависи от

...
Дали и какви пари стигат до медицинските сестри, зависи от
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК де факто обвини общините за заплатите на медицинските сестри

Дали и какви пари стигат до медицинските сестри, зависи от управленията на лечебните заведения. Проблемът е на процедура в общинските лечебни заведения. Така шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев оправда страната за прословутите 50 млн. лв. за заплати на медицинските сестри и служащи, които станаха 6 млн. лв..
Според Дечев, общинските лечебни заведения не могли и не могат да се впишат в пазарния модел сега. Те не могат да продължат да съществуват като търговски сдружения, безапелационен беше той пред предаването " Лице в лице " на bTV. Дечев изкара и тезата, че не може НЗОК непрекъснато да избавя общинските лечебни заведения.
Дечев беше безапелационен и, че политическите партии творят единствено популизъм, като приказват за лесна смяна на системата. И непосредствено сподели, че и новите 200 млн. лв., от които 70% страната ще упорства да отидат за заплати, ще отидат за клинични пътеки, а по какъв начин се употребяват, трябвало да управлява здравният министър. Дечев направи уточнението, откакто преди този момент изясни по какъв начин ревизирал общинска болница, където имало митинг и " една здравна сестра " размахала фиш със заплата от 500 лв., и се оказало, че болничното заведение имала доста малко клинични пътеки т.е. няма по какъв начин да има финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР